någon har gråtit av förtvivlan.


tog sovmorgon idag, ganska välförtjänt måste jag säga. var i stan lagom till tolv att träffa farmor, och hamnade såklart med alla skattjaktare på bussen. jag vill väl också. jag muttrade lite över deras högljudda alkoholhävande tillsammans med åhuspensionärerna med rynkade näsor, dock mest för att dölja det gröna i ansiktet som inte var annat än ren
och skär avund. JAG VILL VÄL OCKSÅ TA STUDENTEN!!


så, efter att ha pratat med samtliga vandrarhem (jo, enligt hitta.se så är det faktiskt sant) i hela storstockholm fick jag äntligen tag i det sista rummet på queens hotel eller nåt liknande på drottninggatan. mitt i smeten, och dessutom med ungdomsrabatt, dock ganska långt mycket dyrare än vad vi tänkt oss från början. menmen, när platserna börjar tryta och paniken kommer smygande, känner man sig gärna lite rikare än vad man egentligen är.
ringde till stina också, och har nyss pratat med anki, så nu ska väl allt vara ordnat.
programmet för helgen ser alltså ut som följer: lördag blir det installation på rummet, en runda på grönan och utgång på kvällen med allas vår favoritstockholmsmalin. söndag blir det bakisfrukost (på hotellet, eftersom åtminstone det ingick i priset), ikea och lunchköttbullar ute vid kungens kurva, varpå det blir en sväng bland de söndagsöppna affärerna i centrum - and yes, we do love it  - innan uppsamling med anki logivärdinna på t-centralen för vidaretransport till västerhaninge, vilket kommer vara mitt hem större delen av nästa vecka. med vovve och allt.
IloveitIloveitIloveit.



tell me that it's not just me.


jag tål inte sån här värme. allvarligt, jag tål den inte. den, i
samband med en gråtandes 99-åring, gjorde min dag.

jag vill aldrig bli gammal.



if you don't need me, I don't need you.


"på väg till en vän" av niels fredrik dahl. läs den.


har nyss kommit från stan, har stannat hemma hela dagen och kurerat mitt huvud med oboy och rabarberkräm. helt okej, bortsett från det faktum att det värkte hela tiden... ajaj.

du kommer inte komma hit. du kommer inte komma hit och jag hatar mig själv litegrann
för att jag faktiskt trodde det men jag hatar dig mer för jag tror att du aldrig tänkt komma,
att du hela tiden vetat att du inte kommer komma hit.
fan ta dig.


imorgon blir det intervjua 95-åringar, mest hela dagen om man ska tro mina fördomar. kan bli trevligt. eller inte. hm, lite spännande sådär... 50/50 liksom. äh, vad kacklar jag om egentligen? grymt besviken.

nu ska jag minsann kolla upp det sista inför stockholm, sen ska jag möjligtvis kolla en grej till, sen ska jag gå och lägga mig. för sisådär sjunde gången idag. sömn är faktiskt livsviktigt!


never stop believing.


jag har hittat en bok. en riktig bok alltså, en sådan där man inte kan lägga ifrån sig. en sådan där som sätter sig i magen och som man aldrig vill ska ta slut. den är snart slut. och den är inte ens skriven av bengt ohlsson.

jag och mitt stackars huvud har vigt dagen åt soffan och "på väg till en vän". det kommer bli en sorglig dag.



if that's what it takes.



jag jobbade alltså hela dagen igår, bakfull och med en gräslig mensvärk. det var hemskt. idag, gott folk, gjorde jag det igen.


japp, jobbade som ett djur hela dagen igår, trodde jag skulle krevera eller något. ändå lyckades emelie på något sätt övertala mig att gå ut klockan alldeles för mycket över läggdags. hann inte ens hemom åhus, bussarna från fjälkinge är ju som sagt var inte de allra bästa, utan fick snällt finna mig i att våldta emelies garderob.
(döm dessutom om min förvåning när vi gick inom harry's som sista stopp innan sista bussen och hittade henrik i dörren.)

henrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrikhenrik.
när fan blev han vuxen?

så idag var det favorit i repris som gällde. drog mig ur sängen vid halv tio, muttrandes, bakis och på jävligt dåligt humör - vafan ska man dricka för egentligen? - och begav mig till fjälkinge för att jobba.

jag serverade minsann hela hammerfall igår eftermiddags. kändischock!

summering: jag har festat och jobbat "dagen efter" i två dygn nu. skoja om att jag är trött, och du får en slö lågstadieslöjdsåg i hälsenorna.


still with you, but you are elsewhere.


varför är det alltid som skönast att sova just när man ska upp?

trevlig kväll igår, mötte upp härliga mp-gänget på resecentrum, käkade lite och tog sen 1:an ut till näsby. (träffade emily på bussen, och sjöstedts kusin. "min kusin går också media, men han typ skriver. mattias. sjöstedt." - "jadu, han sitter där bak.")
efter lite grundande i baren - ja, jag njuter av att kunna beställa drinkar utan att ens behöva visa leg - gick vi på en bowlingmatch utan dess like. and guess what: jag kom faktiskt inte sist. var tillochmed nära att slå daniel, men det gick om intet tyvärr.
tillbaks i stan försökte vi få in sara på biljard, vilket inte gick riktigt lika bra eftersom det finns idioter som ringer och snackar skit hela jävla tiden. fortsatte till boom bar och var sjukt trötta, tills vid halv ett då minna och sara åkte hem och jag anslöt till oscar och övriga gänget på frimus. påminn mig att aldrig mer betala hundra spänn för något så oerhört överreklamerat. tog bussen redan tjugo över ett, trött som ett annat jävla djur. däckade på sängen direkt.

nu är det bara att gilla läget, klockan är lite över tio och jag ska springa till bussen för vidaretransport till fjälkinge, där det blir jobb fram till åtta. ikväll blir det kanske film med turturduvorna om jag inte fastnar i en soptunna nånstans och somnar av ren utmattning.
önska mig lycka till för fan.


all the lies we left unsaid.



kollade på "känd från tv" igår. haha, så jävla kass.

- jag sa ju att vi inte skulle hoppa i säng.
- håll käften.



sing for the laughter, sing for the tears.



maddecitat: "lycka finns."

jag började dagen med att åka ut till näsby och garaget för connex-bussarna, där jag äntligen fick tillbaka min telefon. var utan den i knappt ett dygn, hade ändå en grym abstinens. sjukt läskigt egentligen, och farfar fick rätt igen. fan också.

har spenderat dagen med att inte göra nån nytta alls. var ändå i skolan vid åtta för att vara lite duktig och plugga. ja, det gick sådär. tobbe har fortfarande inte dykt upp och nu är telefonen ändå batteridöd, så det kan ju kvitta. var med mattias och johanna och fotade lite i parken, nu bär det snart av hemåt för lite ombyte och världslandning innan det blir staden igen och tellme för hela slanten. gullungar måste passas ordentligt!

(tågbiljetter är inhandlade och både papps och underbara stina är informerade. nästa lördag, gott folk... nästa lördag.)




we play a losing game.



telefonen är återupphittad.

 vi tackar gud för busskillarna, som inte bara var jävligt trevliga
även efter fjärde gången jag ringde och flåsade "har ni hittat den?" i örat
på de stackarna, utan också gick in i den specifika bussjäveln
och faktiskt tog hand om min älskling.
det finns hopp för mänskligheten, även inom bussbranschen.




maybe it's a puzzle I don't understand.



jävla bajsdag.

jag blir så jävla trött. hade jag kunnat förhindra det här?



driver dagg faller regn.



jävlafanskitpissfanskapshelvetesbajsjärnspikar.



jag lyckades hålla ordning på min telefon i ungefär två dygn innan jag
lämnade den åt sitt öde på bussen. PÅ BUSSEN!
mitt liv finns i den telefonen, och jag skiter i vilket nu, får jag inte tillbaks mitt SIM-kort blir jag deprimerad. 




allt vi en gång trodde på.


helt otroligt. gick in lugnt, glad som få, öppnade med ett oskyldigt "vet du vaaad?". sen bara... blev jag helt paff.

- jag har fått praktikplats i stockholm. på dramaten.
- nähä?

inga tendenser till förutfattade uttryck, nickar nöjt och vågar knappt hoppas på det bästa.

- men vad... vad spännande!

dör en stund och funderar på ambulans innan det mycket viktiga och obligatoriska följer:

- hur blir det med boende och sådär då?

berättar kort och pustar ut. dust 1 är över.

min pappa är inte sjuk, han är bara på bra humör. 


to be continued...





is it any wonder I'm tired?




(dagen har förövrigt varit lite hemsk. morgonen började liksom med att macke fick nåt jäkla utbrott och började slänga blomkrukor omkring sig, varpå bronson i vanlig ordning var dum i huvudet, varpå mina fondjävlar inte tillfaller mig förrän jag fyller tjugo. vafan är det egentligen för vits med att vara 18?

kvällen kommer ägnas helhjärtat åt att smida planer inför den kommande stockholmsresan, som jag egentligen inte har råd med.
 efter en fika med max känns det dock lite bättre.)




guess I'm a toy that's broken.



okej, så helgen var följande: mycket trevlig, mycket hektisk.

i fredags arbetsprövade jag några timmar innan det blev dags för en omgång kubb i det fina vädret med marie, vicky och ett par halvalkisar. groggades gjorde det, på svinäcklig vodka dessutom, sen funderades det på utgång i hässlehåla en stund. efter att ha velat några gånger hit och dit bestämde vi oss för att släppa av vicky på hemväg och själva bege oss mot biljard, fattiga och dana som vi var. på biljard gick det... tja, nånstans gick det snett, och vi begav oss ganska snart mot hesslebaren, denna gång i sällskap med en kir och en erik. (senare tillkom en erik till, men han var så pass packad att jag är osäker på om han räknas överhuvudtaget.)

- du heter mikaela?
- ja?
- ja. då måste du känna måns.
- hehe... eh. ja?
- haha! jag är hans kusin.

vi hade jävligt roligt.

jag snodde som vanligt sängplats hos marie, och nästa morgon var det upp igen med leende på läpparna (det satt nog kvar sedan kvällen innan. vi hade som sagt var jävligt roligt.) för att bege sig till stan och träffa farfar, därefter mikaela. eftermiddagen och kvällen ägnades åt hundpassning i bromölla.
söndag var favoritmaries sista dag i kristianstad, vilket firades med subway och senare en glass i solskenet varpå jag åkte till fjälkinge IGEN för att arbetspröva lite till. missade såklart sista bussen - jävla busshelveten till att gå för tidigt! - och fick spendera natten i allas vår favorithåla.


mission completed, helt fucking enkelt.




better do what's best for you.



jag och marie har Lyckats.







an empty house is not a home.


och nej, jag har inte alls tråkigt.


nu ska jag minsann dö på soffan framför keanu reeves med ett stort glas oboy.
så det så.



can't stop now.

ATT VÄNTA ÄR SÅ JÄVLA TRÅKIGT OCH JAG HATAR DET
OCH DET ÄR BLAND DET ABSOLUT VÄRSTA SOM FINNS. 



ursäkta uttrycket, men palla att jag spenderade hyfsat lång tid och en del ork åt ett seriöst 
IQ-test som faktiskt var jättesvårt - och så är sidan med resultatet "not available".




snart kommer änglarna att landa.



(dagens kärlek: 'is it any wonder')


man borde förbjuda helgdagar, oh yeah. som fan, faktiskt. eller oj, har vi redan konstaterat det kanske? satan.

iallafall hade jag väldigt väldigt trevligt med tjejerna igår, vi var och käkade på fina cat's i hässlehåla, busade lite på toaletten och hade allmänt roligt. citat som "gå och dränk dig fia", och "mikaela, är du här? jag såg en kille här utanför och trodde du stod och raggade på honom" myntades . (fia, helt allvarlig: "varför umgås jag med er egentligen?")
kvällen fortsatte i samma sköna stil, off we went to kristianstad och efter en mycket trång väntan anlände vi till banken, där det dracks guinness och dansades till liveband. väldans trevligt, och efter en pasta begav vi och våra fagra röster oss mot bussarna hem. "systrar, syyystrar, vi måste bli fleeeeer..."

är meningen att jag ska träffa arbetslaget för musikfestivalen i morgon. kan bli... spännande.


don't know what you lie for anyway.




guess I should've listen.


(tord frågade seriöst om det inte skulle gynna mig att prata med en kurator idag. huva.)


sådär ja, bara en enda jävla multimedialektion kvar på det här läsåret, sen är äntligen helvetet över. orkar nog inte riktigt göra mitt flödesschema och bildmanus till powerpoint-presentationen som jag borde. eller verkligen borde, beroende på om man räknar med att jag inte kommer göra någon powerpoint-presentation över huvudtaget.
tänker försöka smita härifrån så fort jag kan, åkaåkaåka buss till fjälkinge för att i vanlig ordning råna min kära mor på lite pengar, åkaåkaåka buss till åhus och göra mig lite respektabel, åkaåkaåka in till stan igen för att ha litet mentorsmöte med tord på barbacka innan ett kort jävla bloggmöte - SEN blir det åkaåkaåka tåget till hässleholm och gå ut och käka med babesen. vi slutar ju skolan förfan, lite får man väl fira?

jag har kollat upp mina ekonomiska tillgångar i sann vuxen-anda. damn, she likes it!




say you will.

helt okej dag för att vara tisdag, bara ett nationellt prov i engelska och sen var skoldagen över. jag och marie drog til näsby och bevittnade hur min kära mor inte bara ställde sig och PARKERADE mitt i en t-korsning, utan dessutom brände iväg i en väldigt lustig u-sväng mitt i den med lagom avstånd till den närmande taxin. sisådär en halvmeter. bra mamma, bra.

(jag är numera vuxen på riktigt. jag har inte bara skaffat betalkort och sparkonto, utan också telefon- och internetbank. jävligt nöjd faktiskt.)

har i vanlig ordning pluggat alldeles för jävla lite idag igen. hann dock börja på ena historiauppgiften; således bara ett arbete, två bokrecensioner, en essä, ett multimediaprojekt och en labbrapport kvar att göra tills imorgon. blir nog så bra sååå.
thelma var också här en runda, skrämde livet ur mig när hon började gallskrika och inte kunde sluta, men det fixade sig det med. nu sitter jag här, med två eventuella sommarjobb och en praktikplats på dramaten på halsen. och nej, jag vill inte alls till stockholm. knappt alls faktiskt.

imorgon slutar jag tvåan.




I got troubles of my own.


i'm getting old and i need something to rely on, i'm getting tired and i need somewhere to begin.

har spenderat större delen av dagen med mina favvonötter. efter tre timmars ljudlektion med hottievikarien och lite köttbullar på södra kasern köpte vi nödproviant och tog 10:an till odal via en mycket omfattande sightseeingtur kring söder. hejhej och sådär sa vi inte, men väl framme på genvägen kollade vi iallafall in kristianstads feministiska kör på myspace, dels för att johanna inte hade hört dem men kanske främst för att få oss ett gott skratt. vår elakhet bestraffade sig i och för sig i att jag nu både har 'manssamhället' och 'la lega' på hjärnan. SYSTRAR, FÖRENA ER!

tillbaks i stan sprang jag en snabb runda och tittade på brudtärneklänningar med mor min, med måttlig entusiasm. (min mamma är störtskön, tro inte annat, men hon kan verkligen konsten att trötta ut mig på tre sekunder blankt.) sammanfattningsvis kan vi väl bara konstatera som så, att den dagen jag tar på mig en stormönstrad sidenkreation med stora rosa rosetter - den dagen ska jag också gladeligen joina De Förtryckta Kvinnornas sällskap och stå och stampa takten utanför domus. där går faktiskt gränsen, nämligen.

skyll på stjärnorna.



jaha, så var ännu en långtråkig helveteshelg äntligen äntligen över.


dagen har varit... lång. började morgonen med att åka in till stan för att träffa allas vår skandalblondin emelie, slutade med att meg också hängde på. vi lunchade på subway och efter att emelie gått till jobbet hamnade jag och meg med en kaffe på resecentrum. tillslut tog vi dock tag i våra liv, gick inom videomix och handlade lite nödproviant av systrarna nilssons hetnos varpå vi åkte hem till lilla åhus, där meg somnade i soffan framför "a history of violence" - borde vara olagligt - och jag försökte plugga en stund.

nu har jag nästan precis kommit hem från ännu en runda till staden, sitter mest och väntar på bättre tider.
en dusch hade också suttit fint.

en vis man sa en gång att man borde förbjuda söndagar. jag kan inte mer än hålla med.

åh, och så tror käre papps att jag inte äter något om dagarna. ha, han skulle bara veta.



the way you want it.

jag dödade spindeljäveln själv.



bedshaped, and legs of stone.

så; vad gör man en sunkig lördagskväll när rastlösheten tar kål på en, när man sitter kinkig och dan instängd på sitt rum utan möjlighet att komma därifrån för att det lever en äcklig jävla SPINDEL precis utanför dörren och ens pappa vägrar döda den, när inte ens den lilla stunden av lycka i regnet tidigare varar mer än en halvtimme och man är duktigt sugen på chips med dipp?

man startar en blogg och hoppas på det bästa.



pappajävel.               

RSS 2.0