I know they'll know.

det är verkligen sant som de säger. det GÅR inte att ta död på en gummiplanta.

(dammatdammsugittorkatgolvputsatdonatfejatvattnatblommorslängtsopordiskatstädattoalettrensatutskit.)
nu är jag TRÖTT. och lite varm.

sing for the laughter, sing for the tears.

jo.

nu är det faktiskt snart KRISTIANSTADSDAGARNA.

jag har varit på rymmen utan någonstans att fly.

fantastiskt. finns det en gud är han fantamig på min sida. idag blir det STRANDEN!
jo, det var allt. PLASK!

who are you to tell me if it's black or white?

vädergudarna fnissar, hittar på djävulskap och sparkar mig i röven så jag flyger ända bort till tjottahejti.
en dag kvar.

du sjönk som en sten i mina ögon nu.
nu ska jag till fia!

you've made it this far.

grattis lilla lägenhet, på ettårsdagen! idag har vi bott i dig i 365 dagar. vi har sovit, vaknat, ätit, städat (jodå...!), bråkat, skrattat och älskat i lilla dig. kan du inte fira detta med att städa dig själv? mest för omväxlings skull?
håhåjaja. vi firade vår ettårsdag med lägenhet genom att sova i svärföräldrarnas bäddsoffa i färlöv efter en löjligt trevlig kväll med god mat, vin i massor, trevligt sällskap och många skratt. idag var det bara att lämna resten av huset åt en dag på stranden medan man själv åkte och jobbade, fy tusan. dessutom hade vi en riktig rekorddag - hur mycket folk som helst, otrevliga och dana. men vi ordnade det galant i vanlig ordning och sen gick (joho!) jag från fjälkinge till... ja, till hammar där m plockade upp mig, men det var väl inte helt dåligt gjort?
nu har jag bara en dag kvar att jobba innan TVÅ dagars ledigt (STRANDVÄDER KRÄVES!), sen jobbar jag en ynka dag innan jag är ledig HELA HELGEN fylld med roligheter med m:s jobbarkompisar, kristianstadsdagar och thelmakalas. mikaela trivs...


(ajaj. mina benhinnor.)


det blåste i mitt inre.

åh, ge mig EN anledning till att jobba idag? EN? inte? nänädå.
IDAGVILLJAGBARASOOOLA.

muääh. ta på dig kläderna och gå till jobbet, unga dam. okejdå. MENJAGVILLINTE.


you'ld never leave me this way.

jag hade en dröm när jag åkte hem ifrån jobbet. den innefattade mig på en filt på balkongen med ett glas vitt i handen och m bredvid mig. den drömmen slogs duktigt i spillror när jag välkomnades hem av hejaklacken framför semifinalen i fotbollen.
suck.

aja. jag ska hoppa in i duschen iallafall. sen blir det husets favorit: oxfilé med hemgjord bea och gott att dricka. imorgon? jobb såklart. trevlig fredag!

I feel the magic.

hört i bilen hem från stranden igår:

fia: - mikaela? om jag hoppar av bussen en hållplats tidigare, hur hittar jag då till jobbet genom alla villakvarter?
jag: - tja, du... följer vägen.
(tystnad. asgarv.)

för jag har minsann haft det stora nöjet att få hysa min alldeles egna calleballe här hemma i två dagar! blev utgång i onsdags (som han har undrat över detta omtalade "banken"...) och ett tappert försök till strandbesök igår. trotsade blåsten för att käka, innan vi gav upp och åkte hem till mig och däckade på soffan. han hann t.o.m godkänna mr. m innan han for tillbaks till svedala igårkväll, som ju slutligen kom hem från eskilstuna välbehållen. ("han var ju skittrevlig. ja, JAG hade ju inte blivit så glad om jag kommit hem och hittat en kille i min dusch, efter att ha sovit hos min flickvän när jag inte varit hemma.") haha. calle är bäääll.

och jag bara jobbar. suck. i vårt vackraste väder ska jag låsa in mig bland matos och sura kunder. tur att jag har fina kollegor som ställer upp när det behövs!
puss!

(och ja just det. jag har en hemlighet. som snart blir verklighet. tihi.)


it doesn't make a difference if we make it or not.

mikaela börjar en underbar dag med lite akustiskt bon jovi. så jävla fint.
dagen ska tillbringas i solen med syster och systerbarn. stranden imorgon. end of story.

du är mitt blod och mina lungor.

hört ifrån badrummet:

m: - äääälskling...? jag glömde min tandborste på öland...
jag: - jaha? men kolla på översta hyllan i badrumsskåpet, tror där ligger några nya.
m: - ... mja.  jag tog din. 



har nästan precis kommit tillbaks ifrån jobbet. där utspelade sig för övrigt också en... öhm... spännande konversation:

jag: - jaha, var det bra så? då blir det 134 kronor, tack! (slår ut babsen med världens leende, men får vänta en stund på kundens kopia.)
kund: (lite otydligt) - kasta kvittot.
jag: - förlåt?
kund: - kasta kvittot.
jag: - jaha, javisst.

kund står kvar. jag står kvar. jag höjer frågande på ögonbrynen.

kund: - kasta kvittot?
jag: - ja, det gör jag... eller, alltså, vill du ha kvittot?
kund: - ja. kasta kvittot.
jag: - (förvirrat) alltså,  vill du eller vill du inte att jag ska kasta kvittot?
kund: - nej, jag vill ha kvittot.
jag: (försöker skoja bort pinsamheten) - jaså, förlåt mig. jag hör så himla dåligt.... (här följer en lång harang om hur dåligt jag hör i vanliga fall, och desto sämre på jobbet iochmed alla fläktar osv...)

kund får babskvittot. väntar tills min långa harang om hörsel tar slut. kan inte vara mer ointresserad. kund böjer sig fram.

kund: (med överdrivna artikulationer)  - ge. mig. KASSAKVITTOT.


håhåjaja, det är minsann inte lätt att vara liten och döv. en fruktsallad på det här kanske? jatack.

but you still giving light.

åh, vilken helg. midsommarkvällen i fredags spenderades med fia och joel, som förbarmade över stackars gräsänklingande jag. lördagen planerades att spenderas i soffan under täcket framför en go film, men slutade hos världens bästa calle i svedala. har inte träffats sen i november, sjukt fint var det att se trollungen igen! att jag dessutom fick godgod mat och vann tävlingen "vem kan supa den andre under bordet?" var ju inte heller helt fel. världens bästa m som kört tidigare från öland hämtade upp mig vid halv sex-tiden på morgon. att han ens fick hem mig levandes var ett mirakel, för resten av dagen var Inte Trevlig. kalas i staffanstorp stod på schemat, och bilresan dit var ett mysterium. menmen, god mat och trevligt sällskap kan man ju inte klaga på, jag som INTE kunde få i mig nån frukost.
dessutom är min kära faster FÖRLOVAD. med precis rätt kille, bör tilläggas. sjuuukt roligt.

så vet du att han verkligen älskar dig:
- han kör och köper mcdonald'smat halv elva på kvällen till dig när du är bakfull.

check.

nu ska jag jobba. har svinont i huvudet och kroppen känns som den blivit överkörd av ett tåg. sovit dåligt inatt och borde väl kanske egentligen hoppat kalaset igår och stannat hemma och kurerat mig istället. menmen, nu är det som du är. jag rest my case för att cykla iallafall. blir bussen. då kanske tillochmed m vill komma och hämta mig ikväll - lyxigt!

ain't gonna live forever.

gaaah! när en kille 20+ på en av ölands campingar blir knivskuren till döds på midsommarnatten kan man ju tycka att det är lite läge för pojkvännen 20+ att svara i telefonen. men nejdå. istället går telefonsvararen in direkt, och inte svarar bästa kompisen på sin lur heller. ÄR DET KONSTIGT ATT MAN BLIR EN SMULA NERVÖS?
(nu visade det ju sig att den stackars knivskurne killen var 21, och - som m påpekade när han tillslut svarade - det är ju alldeles för lite. men VET man sånt när man nyvaken på midsommar dag får reda på nåt sånt till godmorgon?)
blä. och stanna till imorgon med ska han göra, den lilla gamlingen. maken till ohyfs får man leta efter!

är fruktansvärt rastlös idag, midsommardagen är typ som nyårsdagen. grå och tråkig efter nattens bravader, men ändå så oerhört inbjudande att hitta på något till. samtidigt vet man att kroppen inte skulle orka hälften av upptågen man har i åtanke.

åh. och allt är stängt. HORA.


det gör ont.

... det gör ont nåt så förbannat.
note to self: sluta hänga upp dig på andra människors problem. det är liksom inte riktigt din business.


det är skrämmande vad många timmar man kan sätta sprätt på framför datorn. fortfarande inget samtal från jobbet, så jag får väl ta ett sista rapp nu med en kvick städning. fia kommer om tre timmar, och tills dess ska jag vara färgad, utvilad, fixad och donad. helst lägenheten också.

nu - nagelfix, sen - vinande.
idag - svullande, imorgon - detox. ohyesindeed.

in the wheel of fortune.

¤ handla
¤ läsa igenom 'buffé'

phew. inte sådär livsfarligt med folk på maxi, men det traditionsbundna ösregnet bestämde ju sig för att börja ösa ner just när jag skulle hem med tuuung kasse. sen kom dess bästis, solen, på megavarmt besök. en riktigt svettig hemfärd med andra ord, skulle inte förvåna mig ett dugg om det blir åska ikväll, så kvavt som det är.
men åh, vad jag skulle blivit avundsjuk på min handelskorg idag om jag stått bakom mig själv i kassan! (för kom igen, visst tittar man ju efter vad personen framför lägger upp för varor på rullbandet?) tropicanajuice, melon, fisk, flädercider, körsbärstomater, gurka, äpplen, bananer, sallad... kände mig sjukt duktig, såpass att det faktiskt vattnades lite i munnen där ett tag. nåde den som INTE inspekterade mina varor!
dessutom blev det jordgubbar på vägen ut i regnet också. SVENSKA jordgubbar. det är faktiskt årets första, har snålfuskat med utländska jordgubbar ända till nu. dessa små röda ting SKA intas på balkongen lite senare idag, om det så åskar eller kaskadregnar spelar ingen roll. det är ju MIDSOMMAR, för bövelen.

nu ska jag sätta igång och städa en sväng och inta some lunch. på återseende, jappjapp.


I don't know what I was doing.

glad midsommar på er!!
gud, vilken piggelinpåverkan vädret har på humöret. vad skönt med en midsommarafton i SOL! när hände det sist, ungefär? grattis till alla er som ska dansa kring midsommarstänger och äta sill bland myggen iallafall. själv har jag jour och ska vara hemma större delen av dagen innan fialotta förbarmar sig över mig till kvällen med fest i önnestad.
m har redan hunnit sticka iväg till öland med vännerna. var lite jobbigare att säga hejdå till honom idag, lillprinsen. menmen, jag kunde ju faktiskt följt med, så det är bara att skylla sig själv med ett litet leende på läpparna. istället för att trängas bland massa fulla fjortisar i halvdana tvåmannatält - och oroa mig för att min pojkvän faktiskt är en av dem - ska jag bara ta det lugnt idag. få lite gjort. (som den sanna husmor jag är.)

¤ handla (med alla andra sista minutrare - underbart!)
¤ städa
¤ tvätta och torka den sista tvätten
¤ bära ner grejer i källaren
¤ färga håret
¤ läsa igenom senaste 'buffé'
¤ powernapa
¤ äta jordgubbar

... allt utan inbördes ordning alltså. så ni vet. fast mest så JAG vet. minnet sviker, vetni.
ha en underbar midsommarafton! PUSS!

hahahihihaha-ho.

ohmygod. jag är kär.
dessa SKA jag ju bara ha:





... så nu vet ni det. säga vad ni vill, mina ska dem bli! jappjapp.

watch us fight for all the wrong reasons.

har haft en tuff dag på jobbet. många patienter som testar ens psyke när man är ny på avdelningen. men jag ska inte klaga, har haft brabra samtal med flera stycken och fått rejält med positiv respons ifrån både patienter och personal. roligt, men nu är jag trööött... har precis vänt i duschen och ätit bort min vrålhunger, nu hägrar sängen framför solen på balkongen nån timme tills darling kommer hem och kan pussa mig välkommen till fyra lediga dagar! (förbered er på fyra regniga dagar...)
muäh. gonatt.

every night we fell in love.

har varit ute och kört med bilen en stund. pratat med calle. funderat. vrålsjungit med i "lugna favoriter". kört alldeles för snabbt. kört alldeles för långsamt. skurit genom natten tillsammans med långtradarna och en och annan fladdermus. och som jag älskar natten.
jag tycker äntligen om att köra bil igen!

nu ska jag gå och lägga mig med monstrena. imorgon blir det emma-fika, psyk-jobb och fia-promenix. nattnatt.




1 1/2 år idag.
we're in heaven.


där jag låg.

mm, skönt med en powernap innan jobbet idag. gick upp efter en sömnlös natt vid halv sju för att köra m till jobbet, han ska till stockholm och har således lämnat mig här alldeles ensam och övergiven. med mensvärk och köttbullecravings. taskis.
som om detta inte vore nog har jag dessutom fått ett gigantiskt myggbett på vaden. det är minsann inte lätt att vara liten och ensam.

skönt var det iallafall att få sova åtminstone en timme, nu står äggen och puttrar på spisen och jag ska spendera den närmaste timmen med bloggläsning innan jag styr racerbilen mot fjälkinge.
tjing.

on my way.

ååh, har haft en härlig helg! student för underbara emily i fredags dagen lång, kvällen avslutades på banken och trots idioter, slagsmål och näsblod var det hela en väldans trevlig tillställning. blev trött och gav upp ganska tidigt dock, efter det obligatoriska stoppet vid pastavagnen var klockan bara 2 när vi kom hem. menmen, somnade som en stock efter dagens och veckans kaos. igår var det kalas i åhus som gällde. massa god mat, lekar och trevligt folk kan bara bli bra.
idag blir det söndagslek, städning och tvätt... alltid lika roligt. ska börja tvätta kl. fyra, fram tills dess ska jag inte göra ett piss mer än att zappa under täcket i soffan...



(jag undrar vad du tänker när du ser mig.)


falling out of a perfect dream.

åhh, idag vill väl jag också ta studenten, fastän jag är sleten och dan. nya jobbet funkar bra, med tillhörande första-dagarna-på-jobbet-känslor av att ständigt vara i vägen naturligtvis, men har fått kanonkontakt med patienterna vilket ju faktiskt måste vara det viktigaste. ska göra mig iordning lite snabbt för att träffa brudarna på stan - musketörernas re-union - innan det bli emily och STUDENT för resten av dagen/kvällen/natten/whatever. GRATTIS EMILY! fan vad avundsjuk jag är. helsefyr.

'änglar och demoner' med marie igår, faktiskt bra mycket bättre än 'da vinci-koden' . kom hem strax innan midnatt och var så trött att jag höll på att somna ståendes. m:s systeryster kom förbi en kvart senare, sov här inatt innan hon åkte till jubb idag.

JÄVLA VÄDER!


this is who I am.

mygod, vilket härligt väder det blev helt plötsligt! hoppas det håller i sig tills i eftermiddag, för då ska jag minsann gå en runda på stan, jag.
jobbade mitt livs första pass igårkväll, sjukt roligt. och en bukett blommor och erbjudande om chokladbitar är väl ett hyfsat betyg för en förstadag? ska snart smyga iväg på ett dagpass också, slutar vid tre. sen ska jag vara LEDIG ända till måndag. skönt. 
ha en härlig dag! 

let it rain down.

mikaela är en drunken katt.
cyklade till jobbet idag, vilket innebar att jag egentligen skulle cykla tillbaka... men när jag stängt och låst på jobbet återstod bara två alternativ: 1) att sitta ensam i mörkret, 2) att gå in till ramona på macken och snacka skit i väntan på att regnet skingrat sig. det slutade med alternativ nr. 2. "ta en kaffe och en tidning, känn dig som hemma" ungefär. underbart med lite sällskap! blev buss hem. med cykel. snäll chaffis. jävla regn.

jag har haft så underbara kunder idag! dagens topp-3 på jobbet:
1. gangstern som snackade som henke larsson och såg ut precis som larry i 'tre kronor'
2. den härlige göteborgaren som trodde jag skämtade när jag var gravallvarlig, för att jag "log så härligt"
3. de tre cyklisterna från israel som var på väg till motala. ja, på cykel.




nu ska jag diska undan i vasken och ta en låååång varm dusch innan m kommer hem och kan värma mig. pusselipuss.

when they carve my name in stone, at least they'll know.

puähh. huvudvärk och trött på livet är ingen bra kombo när det vankas jobb hela dagen. fy.
idag vill jag bara ligga hemma i soffan och inte göra ett piss.

we were young and wild and free.

muääh. sletet sen igår sitter i. är faktiskt lite som thomas sa när han kom inom jobbet idag: "det känns som världens BAKFYLLA, mikaela!". menmen, jobbats har det gjorts iallafall, sista dagen för veckan imorgon dag, innan det blir nya jobbet-premiär på onsdag. gaaah, jag är smått panikslagen. samtidigt kan jag knappt vänta, samtidigt är jag livrädd, samtidigt är jag sjukt förväntansfull. allt och ett på samma gång. jag vill bara inte bli bedömd. jag hatar att bli bedömd.

första dagen på ett nytt jobb är som första gången man träffar sin pojkväns familj. i hate it.

som frostigt glas syns solen som en huldra.

mikaela är en slagen hjälte. smärre katastrofdag på jobbet, med sweden rock och allt. blev väckt av chefen imorse och fick i flygande fläng skjuts av en kanske inte alltför körduglig m. trots att det har gått i ett  h e l a  dagen, har det dock gått ganska smidigt utan större missöden och vid sex raggade jag skjuts hem av min alldeles egna marie som tittade inom på väg hem från sitt. jag orkade helt enkelt inte stå på benen längre, och marie var inte så pigg hon heller. gudaskönt var det med lyxskjuts iallafall, tacktacktaaack!
väl hemma - in i duschen en vända (vilken underbar uppfinning, by the way.) och sen rätt i säng. m kom snart och gjorde mig sällskap ett par timmar. det var också ganska skönt.
hjälten inne i sängen verkar inte heller så pigg på livet, med tanke på att jag körde iväg och köpte en pizza till honom för en timme sen nu (duktig flickvän.) och han har fortfarande inte makat sig upp. hm. tåls att tänkas på.
jobbelijobb även imorgon - efter idag kommer resten av vistelsen där te sig som en dröm.


who needs a heart when a heart can be broken?

bluäää. jag har migrän, magkatarr, värk i benhinnorna och en jävligt stökig lägenhet att städa. jag ska tamigfan gå och lägga mig och ignorera skiten.

do you mind to watch me fall?

tänkte berätta om min morgon och fömiddag där ALLT gick fel. menmen, efter en redovisning och avrundning på socialpsykolgikursen i växjö ter sig allt mycket ljusare igen. nu har jag sommarlov!

lögnen kan bli intressant när sanningen är för trist.


igår hände ju som sagt världens sjukaste sak. ville inte berätta för allt och alla om det skulle gå käpprätt åt skogen. men nu gjorde det ju inte det, utan jag FICK ett jobb jag förberett mig på att plugga till i 3 år för att ens ha behörighet till - på stående fot. börjar på onsdag. hur sjukt är inte det? jag är helt toppad och flyger mest omkring på massa rosa moln för tillfället. 
idag blir det iallafall tillbaks till matosen i fjälkinge, ska bli kul som fan. sweden rock har ju dragit igång så tror vi får en hel del att göra. då går dagen fort! dock ska jag vara lat och ta bussen idag, måste ägna all ledig tid som finns över idag till att finputsa tentan tills imorgon.
och så har jag världens i särklass bästaste pojkvän. har jag sagt det? skitsamma, jag säger det ändå. han är bäst!
(fastän det där att han kom hem med ett paket med en assnygg klänning i till mig, "för att jag är så duktig i skolan", bara var en dröm.)

nothing else matters.

klockan går och jag vill ju så gärna och jag är HORNERVÖS.

did you tell me you'ld never leave me this way?

mygosh vad jag har jobbat HÄCKEN av mig idag. har varit själv nästan hela dagen och farit som en vettvilling och svettas like the pigs themselves KONSTANT från 12.00 till 20.30. dessutom cyklade jag (i motvind och uppförsbackar med aningens för dåligt pumpade däck) både dit och hem, så benen mår ju sådär för tillfället. bättre än ryggen iallafall.

en lång, varm dusch och likadan balja te, sen är jag redo för sängen.

imorgon händer det förresten en väldigt sjuk sak. en sjuk men väldigt väldigt rolig. några vet om det, men än så länge håller jag det hemligt, så får vi se sen... håll tummarna för att det går vägen bara?

played it to my fingers bled.

för jag ska premiärjobba för sommaren (och sweden rock...) idag! ska faktiskt bli riktigt roligt att träffa alla gamla och nya kunder igen, hoppas det mesta sitter kvar nånstans i ryggraden bara...
väntar för tillfället på fialotta som ska joina mig för en frukost på balkongen i vårt vackra väder, sen blir det racercykeln till fjälkinge. har på känn att det kommer bli ganska mycket att hålla kvar i huvudet idag. däremot missar jag house. sjukt dåligt. får se reprisen imorgon... buäääh. jaja, så är det att vara vuxen. (som OM jag skulle bli det nån gång!)

och jag har hittat kim... tralalaaa... eller ja, snarare han som hittade mig kanske, själv gav jag upp letandet för typ två år sen. helt jävla sjukt är det iallafall. men välkommet!

haha, jag älskar marie. hon är min bitch: "kom hit nu." - "okej'rå."
DET ÄR SÅ DET SKA VA'!

I'm gonna make it allright but not right now.

ta tag i ditt liv, mikaela. tentan ska vara inlämnad på fredag och du har... gulp!... inte ens beställt böckerna än. bra jävla jobbat.
jag SKA fixa det här. jag ska bara spendera dagen i solen med fia först. så lovar jag att köpa mig ett block på hemvägen och börja ikväll? ja?
självförnekelse? knappt.

ååh, kim! listen up allihopa, MIN KIM läser det här, så var snälla och uppför er nu! (här börjar jag nervöst scrolla igenom inläggen för att gömma undan nåt opassande storebrors ögon.) hur FAN hittade du mig här?

RSS 2.0