you don't know what you've got.

förlåt. hela världen snurrar.
jag har varit på språng hela dagen och lagat mat konstant i fem timmar till 60 pers.
tusen tack marie och fia som hjälpte mig massor med handling och dukning.
men just nu orkar jag helt enkelt inte.
förlåt.

jag hade en jättebra födelsedag. efter fredag eftermiddag är jag någorlunda kontaktbar igen.
förlåtförlåt.

where are you gonna sleep tonight?

håhåjaja! det är inte lätt att vara liten, inte. nu har jag iallafall varit duktig och totalstädat hela lägenheten. det finns tamigfan inte en fläck som inte är kemisk ren. ni skulle kunna SLICKA på både golv och spisfläkt och toalettstol och bara få i er en massa goa kemikalier, om ni inte tror mig. så det så!
nu tar jag en paus i livet och dricker lite vatten innan det blir ett sista ryck med golvmoppen och sen sängeeen. vatten är för övrigt en bra grej. borde nog börja använda det lite oftare.

take me all the waaaay... aaayyy-aaayyy.... shit, vad glad jag är. haha. aprilvädret som spökar igen kanske, men satan i gatan vad jag har mycket att vara glad åt egentligen. nystädad lägenhet, inte minst. världens bästa m kommer snart hem och sjunger mig till sömns, imorgon är det min alldeles alldeles egna dag, för att inte tala om torsdag, då det blir hejdundrande kalas med nästan alla älsklingar som finns. ursäkta nostalgin, men fyFAN vad glad jag är för att det finns så många som står ut med mig. för tillfället är mitt största problem vad jag ska ha på mig imorgon. resten ordnar sig.
puss på er!

under ytan är vi alla små.

så vart det måndag igen. igen och igen och igen och igen... dadadam....
nej, allvarligt. min sista dag som tonåring har spenderats hos fia, i solen, på stan, på balkongen, på eko, och... ja, på en himskans massa ställen, helt enkelt. efter en timmes brottningsmatch med vår hopplösa fönsterraka går det nu även att se genom våra fönster, vilket är bra mycket trevligare än att inte göra det. (skit på fönstrena är fruktansvärt äckligt, för övrigt. jag menar, utsidan fattar man att den blir skitig, det kan jag köpa. men INSIDAN? okej för matos och sådär va, men jag menar... i sovrummet? vill jag ens veta vad den smutsen består av? är det liksom svett och sur morgonandedräkt som kliner sig fast, eller vadå? bluä. nog för att vi faktiskt brukar ha hyfsat städat och rent här, men jag skulle nog ändå inte våga bjuda hit rent hus-tanterna för det. men allvar. svett? buärk.)
har handlat vidare till valborg idag, älskling kom hem och körde ut till eko med mig efter jobbet. inte för att jag var så trevligt sällskap - jag var hungrig, och ni som känner mig vet mycket väl om hur grinig jag blir då. m fick höra både det ena och det andra om hur totalt hopplösotrevligvärdelös han är innan han köpte mcdonald'smat och fick tyst på mig. vips, så var det dåliga humöret borta. jag undrar om lille leon, som i likhet med både mig och sin mormor blev aprilbarn, också ska behöva dras med våra humörsvängningar lika oförutsägbara som aprilväder.
 
ibland blir jag rädd för mig själv. när jag är på väg nånstans och vet vart jag ska, har jag siktet inställt på målet och ingenting annat. folk som träffar mig på stan tycker alltid jag ser så stressad ut, morgan förklarade det en gång som att "du ser alltid ut att vara på väg". det vet vi. men allvarligt talat, idag har jag lyckats passera fyra människor jag borde hej:at på utan att ens lägga märke till vilka det var. FYRA. inte mina fyra bästaste vänner i hela världen direkt, men ändå. man tycker ju att jag borde ha någorlunda verklighetsuppfattning om vad som händer utanför mina stackars förvirrade tankegångar. om någon ser mig passera på stan med näsan i vädret och med världens mest "flyttapåerjagskaförbiochfram"-uppsyn - jag ignorerar inte er med vilje. jag lovar. på babyernas, som fia skulle sagt.
(jag skyller på den ofokuserade gen jag lyckats snappa upp från min mor.)

morgondagen kommer bli fullkomligt strålande! en början på dagen blir det med syster och frukostbuffé, sen ska jag minsann bege mig hemåt och baka tårta. lilla, lilla husfru. under eftermiddagen ska det väl nämligen droppa in lite folk innan det blir utekäk på kvällen med alla underbaringar. sen får vi ju inte missa den viktiga champagnen som imorgon dag och för alltid framöver kan inhandlas av mig själv, and moi only. fränt.

nähäpp. nu ska jag minsann städa vår lilla tvåa tills den skiner av renhet. för är det nåt jag INTE vill göra på min födelsedag så är det tamigfan att städa. städa eller tvätta eller träna är förbjudet på födelsedagar i min värld. jag säger som lotta på bråkmakargatan; "det är BLOOOD på min födelsedag. BLOOOD."


varför längtar du så, när det går så fort ändå?

en väldigt ung arnold schwartzernegger/what'shisname är på tv. och helst av allt vill jag lägga mig under täcket med nån som bara låter mig ligga kvar och spy galla över världen. jaghatarattvaraensam.

och magnus ugglas "första gången" är ju bara för underskattad.

it's gonna be a long and lonely night.

okej, slå det här om ni kan:
disken undandiskad, köket rent. sängkläderna i rummet bredvid på vädring inför natten. en godispåse från hemmakväll som gift sig med två dvd-filmer man velat se sådär överdrivet länge.
nyduschad och sådär lagom ont i huvudet - tillräckligt för att banga en blöt utekväll, fullt acceptabel framför en film eller två - men inte sömnig.

jag har duntäcket i soffan, iskall oboy och lägenheten för mig själv ikväll.

känner ni känslan? härliga lördag.

never saw it coming.

åååh, vilken skön dag! fick med mig m till stan i det vackra vädret där han fick sig en välbehövd klippning och ett par jeans. memyself blev ytterligare två par skor rikare, samt lite annat krimskrams. fikan skulle intas på duvanders, att de dessvärre snart skulle stänga gjorde mig dock INGENTING, utan gav mig istället oxfilé, potatisgratäng, bea och kryddsmör på hemmabalkongen istället. då kan minsann behålla sin jädrans caesarsallad. mat är BRA.

nu ska jag snart köra m till förfest/hockey-vm, blir nog en runda inom hemmakväll också kan tänkas. bara skit på tv ju, och så är det ju lördag. funderar fortfarande på den där utgången, men det blir nog bara jag och tv:n ikväll (läs: jag, tv:n, en snyftare och en påse lösgodis). oboy istället för vin blir det också - ska med största sannolikhet agera fylletaxi inatt.

nä. hipp och hopp. upp ur soffan och diska, du arma kvinna.

(för övrigt MÅSTE jag tvätta fönstrena imorgon. har sagt det i en månad, men alltså. de blir ju inte direkt renare, om man säger så. att solen ens kommer igenom är för tillfället ett under.)

ain't getting a little on the side.

tillbaks i stan igen efter en torsdagsnatt och fredag i växjö. lika trevligt som vanligt, trots mina vill-verkligen-inte-den-här-gången-känslor. säga vad man vill om identitetslära, men är det någon som kan få ämnet någorlunda begripligt och intressant så är det thom. vi fick skitbra föreläsningar, trots att det mesta bara snurrade rundor i huvudet. efter skolan blev det en snabb tur på stan med emms och henke, inkluderat en grekisk sallad på pauze. trevligttrevligt. TACKSNÄLLASNÄLLAEMMAFÖRATTJAGFÅRVÅLDGÄSTADIGVAREVIGAGÅNG.
skönt att vara hemma igen, dock. m är och fixar bilen, jag själv ska betala räkningar tills solen smyger sig runt hörnan upp på vår balkong, då det blir utflyttning med lite förmiddagsfika. en snabb sväng på stan sen - har några grejer att fixa till nästa vecka. försökte föreslå en picnic för herrn i huset, får se om det gick hem. är ju strålande väder och en brakledig långlördag - med rätt övertalning går allt.

don't you let it fall.

suck, godmorgon och allt det där. jag är i växjö och ska snart springa iväg för en dag full av föreläsningar, gruppdiskussioner och tentaresultat och jag KÄNNER INTE ALLS FÖR DET. är hur mysigt som helst att hälsa på emma, men idag vill jag bara åka hem och lägga mig under täcket och stanna där resten av dagen.
suck.

igår var det 4 år sedan. jag är helt förstummad över hur mycket som kan hinna hända på 4 år. hur mycket man kan förändras som människa. hur mycket man kan hinna med, hur mycket man varit med om, hur mycket man ångrar.
nåväl, en tur till karlshamn blev det iallafall, graven såg lite mindre för jävlig ut än vanligt. men jag tycker fortfarande inte det är förbjudet att åka dit iallafall på årsdagar och födelsedag. idioter.

nähäpp. mot en ny, härligt inspirerande dag, fylld av "vem är jag, vart kommer jag ifrån, vart är jag på väg?". lite lagom flummigt sådär, som sig bör. borde passa utmärkt med min dystra inställning.
jag vet inte ens vart vi ska vara.

do you mind to watch me fall?

jävla sj! inte nog med att de satarna helt enkelt inte KLARAR AV att få sina tåg att gå och ankomma vid rätt tidpunkt, deras hemsida för biljettköp funkar konstigt nog bajs varje gång jag ska använda den. jag får krupp!
är biljetter till veckans besök i växjö som gäller, föreläsning och tentaresultat på fredag. spännande...!

måndagar är livets återvändsgränder. på måndagsmorgnarna går m upp ur sängen tidigt för att gå till jobbet igen efter en lång härlig helg då man har honom till sitt förfogande dygnet runt. nästan iallafall. måndagarna däremot, påminner en om att man egentligen är en förjävla sällskapssjuk människa som får spel av att inte ha 100 saker att göra  h e l a  t i d e n. får bättra mig på det. och fram tills att jag lyckas göra det heter räddningen sofia.
kvällen har spenderats på badhuset med några längder simning, en del lekande med småbarnens vattenleksaker samt långt och skönt bastande med ovanstående räddare i nöden - en mycket trevlig kväll må jag säga. jag är helt dåsig fortfarande, och eftersom jag gjort mitt idag - tvättat åtta maskiner tvätt; ÅTTA! - ska jag snart call it for the night och krypa ner under täckena i storsängen. om bara sj kunde fungera nån gång.

imorgon består dagsdosen av fiasällskap med frukost och förmiddagspromenix, sen får vi se vad resten av dagen bjuder på för min del. träna kanske? (haha.)

i landet som jag byggt har du just varit allt utom trygg.

vilket toppendag det visade sig bli, trots en jobbig natt. gick upp vid halv nio och vaknade med hjälp av en balja kaffe, och när emily dök upp vid halv elvatiden blev det scones och amerikanska pannkakor till frukost. halv ett begav vi oss mot stan och jag träffade farfar och marita (som för övrigt köpte body shops UNDERBARA body butter med grapefrukt till lilla mig för att jag lyckats så bra med mina tentor. nu kan jag lukta lika gott som emmaaaa). jag spenderade ytterligare några av mina surt förvärvade slantar på kläder till kvällen och fikan undanstökades i solen på lilla torg... härligt! 
nu ska jag snart bege mig in i duschen och göra mig iordning för malmö, planen är att sticka vid sextiden, iordninggjorda och klara. ska bara käka upp fisksoppan först (ja, jag är inne på ytterligare en hälsofarlig soppdiet).
kvällens stora frågetecken: hur mitt skoskav ska lyckas överleva natten...?  


I read your mind with no intentions.

FYFAAAAN vad jag är bra!
hur jag lyckades få vg på min första universitetstenta ever är ett mysterium i sig, men nu visar det sig att sista tentamensmappen som visats som icke godkänd på portalen ifråga bara var ett resultat av slöa lärare och taskig internetuppdatering. vad det betyder? VAD DET BETYDER!? det betyder "inte en endaste liten omtenta, tvärtom kan jag lämna socialpedagogiken med råge godkänd (och till på köpet med tonvis av beröm i bagaget) bakom mig utan att behöva ha ångest för att ha gjort dåligt ifrån mig - tvärtom".
fy satan, känns som mount everest precis lossnade från mina axlar, och jag firar med ett stoooort glas vin. IHHHH!

been there before but not like this.

haha, det här inlägget skulle postats den 13. sorry!

jag har blivit tvåbarnsmoster åt en vettvilligt söt liten bebbe - igen. gick som på nålar hela dagen, hade ju tellme här, men det gick bra hela vägen. och mikaela kunde börja andas igen.

jag fick VG på mitt livs första tenta!! skoja min doja om min förvåning när jag fick reda på det. HURJÄVLAOTIPPADSOMHELSTJU.

för övrigt så närmar sig helgen med stormsteg, lördagen ska spenderas med tjejerna och -kvällen i malmö på fest hos henrietta. kommer bli så himla kul, är sjukt laddad!

god knows I've tried.

vilket härligt väder! mikaela är dock dömd att spendera kvällen framför datorn och ett analysarbete om novacos systemmodell hon inte har den ringaste lust att göra en fredagskväll när solen skiner från en klarblå himmel. har dock en gudomlig fisk- och skaldjurssoppa att se fram emot senare, alltid nåt.

imorgon bitti kommer tjejerna hit på lite frukostfika, trevligttrevligt. resten av dagen ska spenderas med ovan nämnda plugg innan det sen blir malmoe and circus grue för hela slanten. ska bli riktigt spännande att se vad damen kokat ihop! tiden går snabbt när man har roligt, helt otroligt att jag fyller år om en dryg vecka - ännu mer otroligt att vi om ett par veckor ligger och fåglar oss på en varm strand nånstans långt härifrån, levandes på corona och tzatsiki. mumma!


allt jag har är nu.

fanihelvetesjävlaskit. vilken jävla soppa.

jag vill vara två år igen.

jag älskar när jag försvinner.

åh. shiddiemaggiddie, vilket tokrolig kväll vi hade igår. majgad. jodåmensåatt, östra storsatan - det är jag det. ('fall ni undrar.)

håhåjaja, ska snart köra till bromölla för helgens sista påskmiddag. undrar vem av oss som är mest körduglig? ska iallafall bli jättemysigt att träffa farmor och lotta och VOVVEN. blir en härlig eftermiddag, trots att vädret verkar ha svikit oss idag. om bara huvudet kunde sluta prata så högt.... ajajaj.

min tid kom, och den är nu.

gääääääsp!
tack snälla fia och joel för gårdagskvällen (ja, a och n också förstås!), blev riktigt trevligt med massa god mat och spel. rätt som det var var klockan halv två! hur hände det egentligen?

jag har krupit upp i soffhörnan och beundrar det vackra vädret. vi får se vad dagen bjuder på. ikväll är det påskmiddag hemma hos familjen färlöv iallafall, om det inte hinner ploppa ut en liten bebbe tills dess. man vet aldrig.

nähänej, sa parkstädaren. mina vänner - det här gick inte så bra som jag väntade mig. jag ska minsann smyga tillbaka in i sängvärmen och krypa ner bredvid m en stund till innan han sticker på träning och fotboll. natti.

and the cars crash for you.

godmorgongodmorgon! 
redan kl 2 inatt plingade en söt liten fyllekaja på dörren och ville in. passade mikaela utmärkt, så slapp hon ut och köra igen. dessutom väckte papps mig för nån timme sen med det glädjande beskedet att han och hjördis VISST kommer med på söndag, hade ändrat planerna en smula. grymt skönt, ska bli jättemysigt!

nu ska jag ta några varv med dammsugaren innan det blir långdusch och bromöllaeftermiddag. ha en skön långfredag!


drömmar går i kras.

sådärja. då har man plockat undan efter grabbarnas framfart här tidigare idag, slagit igång diskmaskinen och gjort sig iordning för natten. jag har pratat med jim och med marie och med en hel drös andra, allting bara snurrar i huvudet. det har varit en lång dag. återstår bara för mig att ta med duntäcket ut i soffan och försöka få sig nån timmes sömn innan fyllekajorna ringer och vill hem igen. imorgon blir det påskfika hos farfar och sen fondue hos favvofia och joel, kommer bli jättemysigt.
inatt sover jag med låsta dörrar.

(för övrigt kan jag varmt tipsa om att INTE avsluta två dagars halvfasta p.g.a magkatarr och illamående med en skål asiatisk soppa från kelda, very hot. ajajaj, säger magen då. ajajajajaj. gånger hundra.)

how was your night?


honom, med lite smör på. mumma, säger jag. mumma.

här står jag nu, förlorad.

åååååhh. det ringde nyss på vår dörr, och den signalen går genom märg och ben. högt upp ur soffan för att öppna och möts av tre små påskkärringar, knappt fem äpplen höga med leenden som kunde fått saddam hussein att smälta. sååå söta. vilken tur att jag köpte hem de där chokladen "ifall att..." får nog köpa hem lite mer lösgodis också, för sånt här borde det vara lag på att förbereda sig inför. (dumma dumma mig som helt glömde bort det på willys och inte kom ihåg det förrän i kassan. snappsnapp, så ryckte jag till mig det närmsta som fanns - två 100gramschoklad. men alla vet ju att det är roligast att få lösgodis, eller små påsar typ haribo... haha, jag är helt frälst i de små sötnötterna.)

imorgon drar stora påskfirandet igång, och vara i tre långa dagar ska det också göra! idag förberedde jag mig genom att spendera dagen på stan med fiaannamaxi, och senare även hemma hos fia med angelica och guitar hero. trevligttrevligt.
nu ska jag minsann städa ett slag och sätta i fjädrarna i vårt finafina påskris innan det vankas middag.
glad påsk på er!

ingen är stark nog att lyfta det jag bär.



suck. ibland blir man bara så besviken. ingen pappa i påsk. det är ALLTID pappa på påsken. det är ju det som ÄR påsk, att alla träffas och äter god mat och UMGÅS. så få traditioner vi har i vår släkt kan man ju kanske försöka vårda de som finns. grr.
menmen. påsk hos farmor blir det iallafall, med lottahenrikochvovven - som vanligt. dagen innan påskmiddag i färlöv och idag tillkom ytterligare en påskmiddag, på fredag med fiajoelangelicaochnisse. ska det va', ska det va' på redigt!

tusen tack snälla emma för brolles "ett hjärta som glöder som en gång brann". ett underbart album som andas riktig sommar! (en dag ska jag gifta mig med en norrlänning.)


jag älskar när jag försvinner
jag älskar när jag vinner
- älskar när hjärtat brinner och all ångest blir till sand
jag älskar att stå ensam
jag klarar mig på egen hand
du är det enda som stör
- du som bara illa gör
är det mig du gråter för?


dagen har tillbringats med fia och angelica. jag och fialotta åkte till willys, handlade lite smått inför påsken och lunchkalasade på varsin fransman av den underbara korvgubben innan angelica kom tuffande i sin blåa(!) bil och körde hem oss till sig, där vi fick kaffe, nybakt bröd och vars två böcker att låna hem. härligt! nu ligger således både 'snabba cash' och 'maffia!' på tur att plöjas igenom. ska försöka ha lapidus utläst till fredag så hon får tillbaks den nångång...
och trots att magontet och illamåendet inte lagt sig, och trots en eventuell smygande urinvägsinfektion, följer jag nog med ut en sväng ikväll och dricker vin med tjejerna. m ska ändå till o'learys och kolla på jävlabajshockey, så varför inte? in i dimman!

this life is so confusing, feels like I'm always losing.

mums. när eftermiddagsfikat består av en stor kopp te och tunnbrödsrullar med philadelfias underbara nytillskott philadelfia yoghurt kan det lätt hända att söndagstråkighetsdeppigheten bleknar litegrann. lägg därtill att det blåser SVINKALLA vindar ute, vilket rättfärdigar timme efter timme uppkrupen i soffan med ett berg av filtar och kuddar framför lite vårinspirationsbloggläsning. (nej, jag har inte kommit till 'gomorra' än.)
på grund av ovannämnda inspiration har jag kommit fram till det ta-mig-i-kragen-stadie som krävs för en ordentlig storstädning. imorgon blir det således en riktig vårstädning med allt vad det innebär - fönsterputs, kylskåpsrensning, lakansbyte, våttorkning av golv... sjukt tråkigt att genomföra, men med tillräckligt hög musik kan man lida sig igenom det för att sen när allt är färdigt må förträffligt bra när golv och möbler (och fönster!) glänser. däremellan blir det dessutom uteserveringsinvigning med världens bästa fia och kanske rentav ett ordentligt knippe tulpaner?
se där, vad livet kan tyckas se ljusare ut med lite distans. 'mäklarna' och 'parlamentet' på det ikväll, sen kan det minsann gärna braka loss en ny vecka med allt vad det innebär. om inte annat; en vecka närmare systemet...

hos mig kan du andas.

blääää.
världen är emot mig. som vanligt.
blev ingen cirkus. biljetthelvetena är ju en hel vetenskap i sig. återstod en söndag utan något som helst att göra och en pojkvän som inte var på att hitta på ETT DUGG.
förmiddagssamtal mellan m och mig:

jag: - jamen vad ska vi hitta påååå då?
m (lika förstrött som alltid med ögonen på tv-fotboll - som alltid): - jag vet inte... vad tycker du?
jag: - jamen NÅNTING! ska vi åka till bromölla?
m: - och göra vad?
jag: - tja... fika hos farfar och gå lite på bromölla möbel kanske?
m: - ... nja. kan du inte ringa din syster och se om hon vill följa med?
jag: - nähänä. ska vi åka till åhus då?
m: - njeej. varför det?
jag: - och fika?
m: - du fikar ju alltid.
jag: - jaha. ska vi åka till ikea då?
m: - nej, vad ska vi göra där?
jag (blir smått irriterad över en så korkad fråga): - dressera sälar, vad tror du? kolla lite såklart!
m: - nja... vi ska ju inte ha nåt sådär specifikt...
jag: - vi kan äta köttbullar.
m (ser sin chans): - jamen det kan vi göra här hemma. du gillar ju mina köttbullar. ska vi ha köttbullar? slutar du tjata då?
jag (stampar i marken och suckar högt): - men aaarrrggghhh. ... okej då.

det ni. försök hitta på nåt med den pojken om ni kan. jag fick honom till maxi, that's it. och dessutom håller en knapp på att gå av på min absoluta favviströja. mög.

hela helgen har varit tråkig. tråktråktråk. jag börjar bli gammal. jag borde ju rumla runt på pubrundor i den här stan as we speak. leva rövare och dansa på barbord och dricka tequila tills jag hamnar i helt fel sällskap under natten, liksom. men nejdå. de få utgångar som poppar upp i mitt medelsvenssonliv för tillfället slutar i regel med att jag börjar snegla på klockan redan vid midnatt och undrar när man kan få köpa sin pasta och gå hem. och dessutom är de där rundorna inte särskilt roliga när man kört dem tre gånger i veckan vissa perioder i sitt inte fullt så unga liv som sig bör.
jag har tappat stinget.

skit också. jag har fortfarande lika tråkigt. och m är och tränar. (tror han tröttnade på mitt gnäll.)
jag är allergisk mot att ha tråkigt. så fort jag kommer till insikt om att... nej.... en söndag.... UTAN NÅT ATT GÖRA.... paniiiik.... måste göra nåt.... måste göra nåt nuuu.... MÅSTE GÖRA NÅT NU...
sen är det kört. seriöst, jag får alltså panik av att ha tråkigt. slå det om ni kan. när jag egentligen vet att istället för att stressa upp mig för nåt jag bara kan göra till det bättre, borde jag se till det bästa i situationen istället, ta en långdusch och parkera mig i soffan med en stor kopp varm choklad och 'gomorra'.

morr.

been there, done that.

shiddimaggiddiee. 'aldrig fucka upp' var riktigt bra. hör definitivt inte till vanligheterna att mikaela gillar kioskvältare... men en riktig höjdare, satt ute på balkongen och läste oavbrutet i förrgår. nu ligger 'gomorra' på tur, sen får jag se till att fixa 'snabba cash' också. får se till att låna hem tredje millenium-boken från papps också - så ska väl jag ha att göra ett tag.

det enda bra med våren är ju det perfekta vädret vi har blivit välsignade med! det har firats duktigt, kan jag säga, med mat och läsning ute på balkongen och igår picnic i hässleholm med fia, hennes systeryster anna och maxi the dog. härligt att man slipper ha jacka. (nej, annars hatar jag fortfarande våren.)
jag och fia ska för övrigt på cirkus imorgon! har nog inte varit på det sen jag var tio eller nåt, ska bli barnsligt skoj.

nu har jag precis klämt i mig lite frukost - m:s syster var här igårkväll och käkade lite och klockan hann bli ganska mycket innan vi trillade i säng. nu har m stuckit på fotboll, och jag ska börja göra mig iordning för en liten tur med bilen i det vackra vädret. (vackertväder, vackertväder, vackertväder, vackertväder.)

RSS 2.0