save me the seat next to you.

håll i er nu.
stora grejer har hänt.
MIKAELA HAR NOBBAT EN UTEKVÄLL PÅ BANKEN.
johodå. det är alldeles jättesant. lovar. jag och emelie skulle ju ut egentligen, men vi diskuterade kamratligt vänner emellan och kom fram till ett gemensamt beslut att nej, nu räcker det faktiskt med att festa på både fredag och lördag den här veckan. end of. typ.
istället köpte jag två paket safari tubs (har blivit helt GALEN i safari tubs, helt grymt smart uppfinning!) och en liter pucko chokladmjölk ("det finns många puckon men bara ett
original" - briljant.), planerar att intaga dessa energitillskott framför "the aviator". pallar kanske tillochmed pallra mig ner till videocenter och hyra en svensk kriminalfilm av den söte killen som verkar så himla trött på livet? kanske det, ja.

(varit i lund hela dagen, sen hämtat thelma på dagis. när tåget rullar in på lund central dör mikaelas telefon. catastrophy. eller vad det nu kan heta in english. vilket självklart resulterar i att mängder av folk vill ha tag på mig. tillochmed favoritpeter, som fått för sig att vi hade lektion idag kl. 16. underligt, nästan bombsäker på att det var imorgon, står så i kalendern och jag har ju redan haft en lektion idag. undrar vem av oss som tagit fel på dag?)


they would not listen, they did not know how.

efter en lång natt tog jag så småningom bussen till allas vår favoritfarfar i allas vårt favoritbromölla. vi körde nån timme innan vi tog fikapaus på böckmans och körde sen vidare mot kristianstad för vändnings- och backa runt hörn-träning innan körlektionen med peter.

"mikaela. det var mycket som var bättre förr, men man ska aldrig tänka för mycket på det som varit. det kommer ju ändå aldrig kunna hända igen."
(min farfar är en mycket klok människa.)

körlektionen med peter? piss.



jag är förkyld och har slut på nässpray. ni som känner mig vet att det är lika med katastrof.
imorgon är det dragan, sen malmö som gäller. men först nässpray. massvis med nässpray. mentholnässpray.
jag hatar att vara förkyld.



tillbaks på ruta... 1? 2? 15? kunde brytt mig mindre.



wanna lay you down on a bed of roses.

hopptjohej, kryss i taket och allting annat. (höll allvarligt talat på att skriva "slå klackarna i taket", men se DET, det är nånting helt annat. och varför inte göra det the nina style: "tacktjohej!"?)
nej. allvarligt talat. mikaela har gjort big things today.
hon har bara STÄDAT GARDEROBEN.
johodå.
och bara FÅTT ORDNING PÅ SIN LOGGBOK.
och grejer.

shiiiit, säger vi då. shiiiit.


7 dagar.


evigt unga var du och jag.

vad heter han mesige bonden i socialporrsåpan 'bonde söker fru'? han som både jag och hjördis hävdar att det är något seriöst fel på? tore? nejförfan, det var ju han i 'fcz'. fredrik? fredrik låter mer rätt.
anyhow.
han käkade hamburgare hos mig igår iallafall.
stjärnstatus på oss.

she didn't want to be famous.

min pappa är typ bäst. inte nog med att han är hemma när jag får ryck och åker till åhus för att sova trots att jag jobbar och sen berättar för mig att klockjävlarna ställts om under natten, nånting jag helt missat, han håller dessutom koll på att det är om söndagarna som bussarna till jobbet går röv och erbjuder sig att köra mig, så jag slipper komma sent och oroa nina.
snäll papp!

(förövrigt känner jag inte alls för att jobba nio timmar i sträck idag.)


jobbat med linda två dagar i rad nu, är nog inte bra för nån av oss. vi bara garvar hela tiden. blir knappt nåt vettigt gjort alls. men roligt har vi iallafall, och det är ju som vi alla vet det absolut viktigaste.
fredagskvällen tillbringades ensam med en stor skål popcorn och 'offside' på hyr-dvd. var trött som ett djur och irriterad på allt och alla, så det var ganska trevligt att bara få vara själv en stund.
var på bio igår, med emelie, efter en god pasta och guinness på martini i stan. ja, vi kände oss som femtio. '1408' blev det iallafall, läskig som satan. och det var ju meningen. utgång diskuterades, men jag tog som sagt var åhusbussen istället och slocknade så fort jag la huvudet på kudden.

nu blir det snart åhusfamiljefrukost innan... jag vet inte, en dusch kanske? ja, en dusch hade suttit fint. jag har ju tjänat en timme under natten och är knappt trött längre, och sen ska papp köra brumbrumhyrbilen till fjälkinge med lilla mig, sen blir det underbara nina-garv resten av dagen. tråkigt som fan att stänga själv bara.
JAG HATAR ATT VARA ENSAM.

då var en annan tid, när allting brann.

jag sov till halv två idag.
jag har varit så sjuk att jag blev rädd.
jag har sett "brokeback mountain" och blivit gruvligt besviken.
jag tog tag i mitt liv en kort stund för att gå och lämna en film på videocenter och tvätta en maskin tvätt.
sen frös jag så jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
jag tryckte pliktskyldigast i mig en fjärdedels pizza och diskuterade kristianstads uteliv med papps och hjördis.
jag kollade "såsom i himmelen" för sjuttioelfte gången, blev ledsen och ville ha massage.
fick ingen.

nu är det väl bäst jag lägger mig, imorgon är det tord-möte och körlektion med älsklingspeter redan i arla morgonstund, bäst att vara utvilad tills dess.
som om.


tre dagar.


om gud finns.

'hot dog' dålig.
rummet kallt.
(världen är en kall och grym plats.)
tandläkaren imorgon.

sova.
sova.
sova.
sova.
sova.
SOVA.



she sings songs when she's mad.

jag vill ha en kamera. en fungerande. min är hundra år gammal, stor som ett hus och vill inte ens fungera längre sedan thelma fick leka med den. jag vill ha en liten. en tunn. en riktig smalis. snygg. billig, helst gratis.
ordna det till mig tack?

väntar på att den rostfria tuppen/hönan/kycklingen/whatsoever som tickar mig till vansinne här brevid ska sluta ticka mig till vansinne och börja ringa som en idiot och skrämma slag på mig istället.
då blir det nämligen kakkräng och björn bengtsson återstoden av kvällen, a.k.a. sega chokladrutor och 'hot dog' jag vill vara sjuk läääänge till.
för det är jag alltså.
sjuk.

på alldeles jätteriktigt.


and you blew it.

nixnej. ungefär en gång i kvarten känns det som jag får ett tjog moraknivar rätt in i korsryggen/sidan. undrar vad jag gjort för att förtjäna det?
nej, sussa sött en timme framför "hot dog" kanske? jatack.

you know that I'm too proud to beg.

kommer ni ihåg 'snapphanar'? miniserien som gick på svt, som hela svenska folket - och däribland särskilt skåningar - rasade emot för att det "stred mot verkligheten"?
jag måste allvarligt talat säga att jag inte förstår varför det blev sånt ramaskri. dålig skulle den också vara, sämre än rolf lassgård som gunvald larsson.
jag har precis sett den, tre timmars tv-underhållning på dålig skånska, och jag är inte den som är den. men att säga att serien är dålig, det är lite väl att ta i? den är förfan helt okej, nästintill riktigt bra.
när ska skåne inse att deras kommande generationer inte bryr sig ett dyft om vår stolta snapphane-historia om det inte innehåller minst en skarsgård i rollen som kung?

suck. och jag som inte ens gillar historia.

image28

ingen vill lyssna på ekon från förr.

Mikaela | (stanna hos mig, jag vill känna mig ensam) sa:

johanna, min älskling


johanna | sa:

jag behöver din hjälp!


Mikaela | (stanna hos mig, jag vill känna mig ensam) sa:

vad är det nu?


johanna | säger:

det är kris! jag har lovat att hitta på något med stoffe på fredag, något roligt alltså. jag tänkte på äventyrsgolf eftersom vi aldrig gjort det, och voila, där hade jag min idé klar. problemet var bara att de där banorna ligger utomhus, jag trodde de låg inne. vad fan kan vi nu göra?






jag förlorat men vunnit igen.


min flera-dagar-långvariga trötthet resulterade idag att jag sov till två. det händer typ aldrig.
sen att hjördis bara var TVUNGEN att storstäda källaren idag också, det är ju en annan sak. det händer heller typ aldrig.
nåt som ännu mer sällan händer är att jag käkar frukost. riktig frukost. jag lovar! TRE hela mackor! och typ... KAFFE!
big thing.
nåt som däremot händer jävligt ofta är att jag har lock för ena örat, har haft det i flera dagar nu. GRYMT irriterande.
ska försöka fixa det, sen blir det kanske - har inte hunnit kolla världens väder än - en promenad. kanske lite bak framåt kvällningen? jag är ju chokladsugen, som vanligt och som alltid.

(JÄVLA ÖRA!!!)

gårdagens utgång var trevlig as hell. det blev hessle, biljard och boom bar - en orgie i gratis inträde... vi träffade emanuel också, jävla fin kille, så var jobb-eva så full att hon knappt kunde stå på benen inne på hessle också.
ja, det var trevligt.

jag vet vart gränsen går.

laddad till tusen, varvar latte macchiato med vodka/cola. ska ut med underbara snygg-emma och snacka lite skit, har en hel del catching up to do med den donnan... "gå ut och ta en öl" har sällan varit mer passande.
stressat som ett djur halva kvällen, blev såklart kaos på jobbet så fort jag blev ensam, så jag kommer antagligen bli as kalas på en shot, men vafan. NÅGON ska ju för en enda jävla gångs skull inte jobba imorgon. ser nästan fram emot en hel bakissöndag, förhoppningsvis med lite fint höstväder så man kanske kan leva ut sina fantasier ordentligt och gå ner en runda till havet...
hm.

nej. vodka var det mikaela. och cola. just det. fast mest vodka.



kom jag vill visa dig, här innerst inne.

har varit en lång dag. ljudlektion, fika med mikaela, övningskörning, karlshamnsbesök, the prestige med emma och max.

nu ska jag sova. jobba imorgon, har tagit både marthinas och lindas pass... blir nog bra. sen att jag är trött som ett djur på det mesta för tillfället, det är ju en helt annan grej. jag är så snäll att min karma bara måste se någorlunda bra ut...


tell me what makes a man.

GAAAAAAAAAH. fatta att jag faktiskt har sett nedanstående hetnos PÅ RIKTIGT, IN ACTION.
HUR GRYMT ÄR INTE DET DÅ??



(ja, vi hade ett gästspel av riksteatern på sånnaskolan, lars noréns "kyla". grym pjäs på alla sätt och vis, de senaste åren har jag tillochmed lagom halvhjärtat försökt få tag på föreställningen på dvd.
och ja, björn jävla bengtsson spelade huvudrollen. jag VISSTE att jag kände igen honom redan då jag såg honom i "moreno och tystnaden" på bio med johanna. visst sa jag det, johanna, visst SA jag att jag kände igen honom?
SÅJÄVLAGRYMT.)






säg den som inte har nån dröm kvar.

gosh. jag kommer avlida.

image16
klipp av håret och ta med mig hem. snälla?



här står livet i farstun så nära inpå.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
... ungefär så lät det i sätet bakom mig på bussen hem.

ungjävlar.
ungjävlar.
UNGJÄVLAR.


körlektionen gick piss. jävla kärring till lärare! gå och dränk dig, eller nåt. mig får du aldrig mer åka med iallafall.
smått deprimerad över detta träffade jag nötterna och istället för att gå på svenskan enades vi enhälligt om att käka lunch på kaffe&sånt istället för att sitta och låtsas att vi gjort läxan. trösthandlade faktiskt mina assnygga stövlar också, och träffade syster för sällskap under hennes lunch.
kom hem, efter omständigheterna ganska tillfreds med livet, la mig på soffan för en snabb powernap innan planerad höstpromenad, städning och tvätt. vaknade tre timmar senare. (blev inte mycket sömn inatt.)



(sen kollade jag på "borkmanns punkt" och hävdade att man borde få minst en daglig dos av björn bengtsson för att må bra. synd bara att han inte var med i filmen, men vafan. labyrint om en halvtimme ju, så det ska nog lösa sig ändå.)



och så tog johanna körkort också. grymming där.







it ain't carved of stone or made of wood.

image14





Lost it on the chesterfield
Or maybe on a gambling wheel
Lost in it a diamond mine
It's dark as hell and hard to find
Well you can climb to the top of the highest tree
You can look around but you still won't see
What I'm looking for




Where the good times gone
Where the good times gone
All that stupid fun and all that shit we've done
Where the good times gone
Well I still don't know



Out in the back in the old corn field
Underneath the tractor wheel
Thought I'd dig 'till I found it first
Broke my back and died of thirst
Well you can bribe the devil, you can pray to God
You can sell off everything you've got
And you still won't know



It ain't carved of stone or made of wood
And if you pay for it then it ain't no good
And you still won't know








don't close your eyes.

19.44
borde städa rummet.
borde plugga satan.
borde tvätta.

borde INTE sitta på msn och fördriva tiden med tjuvlyssnat.se och liknande... usch för mig.

you're still you.

jag har pratat med jim.
jag har pratat med kim.

jag.
mår.
piss.


baby, I'm the worrying kind.

jag hatar tv. det är så jäkla beroendeframkallande.
imorgon börjar "labyrint" , och pappa har tydligen inte ställt in videon så att man kan spela in än. än. vi har ju bara bott här i snart ett år. lätt för honom att sitta och sova i tv-soffan, de har ju iallafall en tv de tittar på varenda dag. till skillnad från vissa andra.

jag ska bli som min filosofilärarinna när jag blir stor. inte ha någon tv. bara läsa aftonbladets löpsedlar och expressen en gång i veckan.
det verkar på något sätt så himla mycket enklare.


go on and lie to me.

när fan blev jag folkskygg?
hjördis har besök på ovanvåningen, av två stycken verkar det som. hade det här varit för - tja, vad vet jag - ett år sen kanske? då hade jag knappt kunnat bärga mig, utan sprungit upp i bara underkläderna och i en hastighet som hade fått stålmannen att blekna.
nu gömmer jag mig på mitt rum istället. bussen går om tio minuter, jag MÅSTE gå upp och hälsa innan jag säger hejdå.
och jag fasar.

körlektion nästa... håll er inomhus.

let's make it our way.

image13


somebody needs you tonight.


jag vet precis vart jag vill tillbringa natten.

not gonna happen.

they call it "living in sin".

dagen gick helt plötsligt skit och eftersom marie tydligen brutit sitt löfte om att blogga om det får jag väl ta på mig ansvaret att göra det i hennes ställe. 

och så.
tillbaks.
på.
ruta.
1.


(bon jovi är förövrigt perfektion definierad. numera även tillsammans med en buster. love ya.)

trött på inget, trött på allt.

allt gick bra, allt gick nästan oförskämt bra, det är jag och jenny som är Systrarna som alla tycker om och som alla vet är så duktiga och snälla, det är lotta och henrik som är Paret som verkar så lyckliga och det är jag som är Den Lilla som ju så konstigt nog blivit så stor.
så började vi diskutera student.
jag svarade lydigt på alla frågor, tillkännagav att jag faktiskt ska gå på balen och fick på köpet farmor att börja applådera av lycka.
 
jenny: - på min student kom det ganska många förutom släkten. typ christoffer och sjödde.

och så tittade hon på mig och jag kom på att ingen av dem kommer komma på min.
sen blev jag tårögd.



remember what we had.

äcklig frukost, smarrigt te i fin tekopp. och jag lyssnar på... johan östberg? hm.

gårdagkvällen var grymt trevlig, vi började med bowling ute på näsby, som jag och emelie visserligen förlorade big time i... men det var trevligt ändå, särskilt patronerna och nötcremen. åh, och ölen såklart. inseendes (?) vårt nederlag drog vi ett par rundor airhockey innan vi drog in till stan igen och käkade på kristianstadspizzerian.

jag och marie har fell in love with airhockey!

mätta och belåtna tog vi ett mellanstopp på videomix innan det blev en runda till allas vårt biljard. tequila är gott, men annars var det inget särskilt där alls. inte ens katthjärtat var där! jag och marie skapade vår egen stämning när vi hittade ett airhockey till - inne på vår stammispub! lyckan var total, och det blev inte mindre än fyra (!) rundor innan vi gav upp och gick till bussen, där en bil kraschade vid ett övergångsställ och sen åkte vi hem och hela tiden saknade vi emily som inte kunde joina.



jag håller som bäst på att ladda inför nästan-släktkalas i bromölla, vilket är kategorin snäppet värre än släktkalas av den enkla anledningen att alla "gud, vad STOR du har blivit!" och "senast jag såg dig var du såhääääär liten" förökas till ungefär fem gånger så stor skala. håller som bäst på att fundera över dagens outfit - ska liksom vara sådär lagom "fan vad konstigt att jag har växt de senaste tio åren" samtidigt som den ska fungera i symbios med hela "hej, jag är liten och söt och jag vet ingenting och jag skulle aldrig göra en fluga förnär och alkohol är för drägg och så går jag i kyrkan också varje söndag"-stilen.

nu - duscha och fylla på söta temuggen med skottehundar på. sen blir det djupdyk i garderoben.
suck. jag borde verkligen rensa i min garderob.

let me hear you make up your mind.

ingen svarta nejlikan. inget lund. jobb.

alltså, nog för att jag äter mycket va. men det här jobbet tar kål på mig. åtminstone kan jag försöka skylla på det.
igår åt jag liksom tillräckligt med mat för att kunna göda en stackars hungrig armé. kolla in:

risifrutti i studion. sushi till lunch. en mugg kyckling/curry framför datorn. en kycklingburgare på jobbet. två lökringar på jobbet. några överblivna strips med smältost - på jobbet såklart. och så en femtedels wienerkorv, också det på jobbet.

puäh.

och idag bådar fan inte bättre, började dagen med en smarrig jordgubbscheesecake hos syster och nu äter jag kyckling/curry igen, visserligen med sallad till, men ändå. det är liksom mer fetaost än vad det är sallad anyway, så det kan ju kvitta.

menmen.
ikväll blir det iallafall helkväll med brudarna, trevligt värre!



om jag försvinner bort, vilka letar då?

jag är alltid på väg tillbaks.



haha, vem försöker jag lura? jag ska ta och acceptera mitt öde och lägga mig framför memento. imorgon väntar kiss fm-hängning och förhoppningsvis kan jag få inspelningen med 99-åringarna färdig innan 99-åringarna ifråga gå och dör. och så... JA! svarta nejlikan i lund! marie är min bitch!  ("heyheyhey, can we cool it with the 'bitches'?")

hardball är förövrigt ytterligare en finfin mikaelafilm som inte går att se slutet på. sjukt förutsägbar, men fiiiiin.
"nobody can kick my ass better than I can."








har aldrig känt mig så hemma som då.

"the prestige": lika snuskigt bra som det sägs.

utekvällen var en höjdare. banken is the shit, tillsammans med taxi24 och automatväxling.

bakade bullar med syster och favoritmarie, i brist på tord.

träffade härliga emily över en fika och konstaterade att det var alldeles för längesen sist.

"du ser så... frisk ut!", trevligt att höra när man är bakis och allmänt ofräsch. (träffade bella på bussen.)

slumrade i soffan framför film.

hittade spindel i badrummet storlek gigant.

giganten försvann, vågar inte duscha.

väntar otåligt på att klockan ska bli läggdags.




visioner, någon?




 


och om du än en gång måste lämna allt.

ligga lågt, ligga still
  när de ropar dina namn
ligg som fjällbjörk i storm
för att inte gå av

ligga lågt, vinna tid
ligga still som ett djur
och sen gå dit man ska
   ligga lågt några mil
låta andra ta vid
   låta bli att se på
och tro att man kommer fram ändå

ligga lågt, ligga kvar
genom årets längsta natt
   ligga ensam och tyst
för att ta tillbaks sin makt



nej. nu ska jag gå och koka mig en balja te och däcka mig framför "the prestige".


trummorna och musiken.

förutom "den man älskar" och "svarta nejlikan", som jag för övrigt bara måste se på bio, har det kommit ut typ hundra filmer på dvd på sistone som mikaela bara måste vilja måste se.

¤ "the fountain" - verkar sjukt gullig.
¤ "sherrybaby"
¤ "pans labyrint"
¤ "number 23" - nej, jag har inte sett den än.
¤ "vänner för evigt" - stor bölvarning.
¤ "kärlekens slöja" - edward norton är ju ändå edward norton.
¤ "300"
¤ "jakten på lycka" - ännu större bölvarning.
¤ "last kiss"
¤ "illusionisten"
¤ "underbara älskade" - svensk film är underskattad.
¤ "prag" - dansk film är underskattad.
¤ "apocalypto" - mel gibson är underskattad.
¤ "hannibal rising"
¤ "parfymen"
¤ "allt om min buske"
¤ "candy" - kommer mikaela förmodligen aldrig se. hon skulle bara må så dåligt då.
¤ "harsh times" - christian bale är ju inte grym eller så. knappt alls.
¤ "little children"
¤ "ten 'til noon" - samma tio minuter från olika perspektiv. coolt.
¤ "little miss sunshine"
¤ "children of men"
¤ "inga tårar" - micke persbrandt är sveriges svar på willem dafoe.
¤ "lady in the water"
¤ "alatriste" - HOTTIE.
¤ "science of sleep"


... och det är bara ett utdrag. spännande.

jag ska få kebab till kvällsmat och jag ska träffa emily på torsdag. dessutom ska jag ut med mina pärlor imorgon.
jag är glad.



om du någon gång måste lämna allt.

(ja, vi var på maxi i typ två timmar idag, jag och mina nötter.)

och jag ska nog bli barn igen. har börjat strålande med att inhandla latte macchiato. för er som inte var med oss på senaste skidsemestern, och det är ju några stycken, kan jag avslöja att latte macchiato är något av det godaste man kan dricka. lovar. som latte, fast mer mjölk. ett slags barn-kaffe. och jag ska som sagt bli barn igen. 
och så ska jag låta bli alla vuxengrejer. typ pojkar och sånt. det är äckligt.
ska bara gå i skolan och titta på film och kränga godis. inga morötter och dipp här inte! (som om det någonsin förekommit...) älska glass. bada ofta. förstå lite. kladda ordentligt. rita. baka. skriva noveller. och inte göra av med några pengar.

fast å andra sidan.
vi ska ut på onsdag. smink, sprit, högklackat och plattång är inte särskilt barnvänligt.
fan då. 
men sen ska vi iochförsig spendera vår lediga torsdag hos favorit-tord och baka kanelbullar och vara allmänt söta.
det kanske kan väga upp? ja?


låt det bli en bra vecka.




RSS 2.0