let me show you what it really means.

jisses amanda, idag är det - för er som missat det - NYÅRSAFTON!
låt mig bara klargöra en sak. JAG ÄLSKAR NYÅR.
faktum är att jag älskar nyår så pass mycket att de senaste nyåren inte riktigt gått så bra. igår när jag pch fialotta körde till väla körde vi för övrigt förbi skylten mot krika, och kalla kårar sprang längs ryggen. det måste ha varit nyår 05/06. de matade hunden med fimpar och jag fick brösten insmorda med isbitar av samme person som ett flertal plågade timmar senare kröp ner och började tafsa på emelie i den ende säng vi kunde få tag på i kaoset, i tron om att det var jag.
nyår 06/07 låg jag och spydde i en trappa i 4 timmar. för ett år sedan, nyår 07/08 fick jag ta hand om en viss liten människa som blev ASFULL och även motta några hotsamtal från nåt anonymt kräk som tyckte det var förjävligt så som jag hade betett mig mot en annan liten människa.
trots detta alltså, TROTS detta, så ÄLSKAR JAG NYÅR.
nyår är bättre än födelsedagar.

gott nytt!

the pride is not broken.

har precis öppnat kuvertet från högskolan och fått all info om kursen. wuhuu! nu börjar det, nu är det på riktigt. och DAMN, vad jag är lycklig över det!

har precis landat på soffan efter en hel dags work at the office. fick hoppa in och pilla med pull eftersom det kommit en bautabeställning som inget hade tagit tag i, sen stannade jag och hjälpte till med inventeringen resten av eftermiddagen. har bara en massa siffror i huvudet, haha! sånt sliter, duktig idiot.
har dessutom varit en sväng på maxi (vart kommer alla dessa människor ifrån!?) och inhandlat paradiset på flaska: favoritsåsen från jensen's. mumma! var m:s kusinanna som introducerade den för mig igår, blev ju jensen-lunch efter bodies-utställningen som för övrigt var GRYM. riktigt bra, på ett sånt där litet perverst sätt. 
men tillbaka till såsen, för jag ska nämligen alldeles strax bege mig mot spisen och laga lite mat (sås med kyckling) och vänta på att porrboll kommer tillbaks från träningen så vi hinner kolla lite på alliansen. imorgon blir det väla med tjejerna - mys!


                                               

miss your heart, miss your lonely eyes.

här sitter jag och lyssnar på min brandnya (som man säger i svengland) takida-skiva som min faster tyckte var lämplig att köpa till mig. gullislotta.
dagen har spenderats i favvohålan bromölla hos farmor med god mat, årets sista julklappar och jag-har-rensat-ut-en-massa-kokböcker-och-julgrejer-som-ni-får-gå-igenom-och-vill-ni-inte-ha-det-slänger-jag-det. jag la ju såklart bland mycket annat beslag på min tomte, min genom livet nästan alldeles egna, och numera absolut alldeles egna. ni vet den där i nästintill realstorlek från nittonhundrafrösihjäl som hänger i en lång fjäder från taket på en skidlift med glittriga skidor och stavar? just den.
m bleknade lite när han såg all bråte jag plockade på mig där i biljardrummet, men det var ju som jag sa (med tillhörande valpögon och näme-jag-som-är-så-liten-röst), att det är ju faktiskt MINNEN. det är min BARNDOM vi snackar om, for christ's sake! och hade jag inte räddat det där spygröna glöggflaskeöverdraget i form av en julgran så hade det faktiskt SLÄNGTS. fatta.

min käre far påpekade för övrigt så diskret idag: "men vad du svär, mikaela!" .
tror på riktigt att jag måste sluta med det.

gårdagen hos johanna och nye pojkvännen var för övrigt astrevligt, fina människor, johannablandade drinkar och "kampen mellan kvinna och man". thanks darlings.
imorgon ska jag och m:s kusin till köpenhamn för att kolla på body-utställningen, shoppa och käka god mat. ska faktiskt bli riktigt skoj. jag menar, kolla in  www.bodiestheexhibition.com. sjukare utställning får man ju liksom leta efter.



should've started running a long long time ago.

nu ska jag sluta lusläsa bloggar och lägga mig för en powernap under värsta finefilten jag fick av farmor i julklapp. stor som ett hus och mjuk som en babyrumpa - mikaela like....

och så vill jag åka skidor.

stilla natt, heliga natt...

... blev det inte mycket av natten mellan 25:e och 26:e. satan i gatan vad gin kan slå till!
fredagsmorgonen var däremot inte riktigt lika komisk. fick springa till tåget, betala 120 spänn för att komma hem, var törstig på juice och gick därför inom domus och köpte på mig 4 liter, kom hem och röjde undan från gårdagens förfest här hemma. därefter tyckte jag att jag gjort mig mer än väl förtjänt av en vrålfrukost med äggröra, köttbullar, julskinka och västkustsallad. det satt ungefär lika fint som den kalla tacopajen jag åt direkt ur formen vid tretiden inatt.
mums filibabba. alkohol är BRA.

(har jag däremot sagt nåt dumt till nån som inte förtjänat det, d.v.s den knäppa brudjäveln på toaletten som råkade bli sparkad på och idioten till kille vid garderoben som trodde det skulle gå snabbare om han betedde sig som ett svin fett borträknade, samt betett mig ovanligt respektlöst så ber jag härmed ödmjukast om ursäkt.)


hey god, do you ever think about me?

GOD JÄVLA JUL.

all denna jäkla stress och ångest och allting, och så går likfan julen över lika fort som man hinner säga: "åh, julskinka, vad gott."
menmen, inte riktigt för min del än. kvällen återstår ju, med jul hos farfar och därpå härlig fyllekväll med tjejerna. kommer bli skitskoj! imorgon blir det utgång igen med förfest johanna, trevligt trevligt, och på lördag blir det sista julen för i år hemma hos farmor med lottahenrikvovven. på söndag - utställning i köpenhamn. (detta bestämdes mycket snabbt och effektivt igårkväll -  utställningen "body" ska således betas av med hjälp av med m:s kusin. kommer bli grymt, den ska tydligen vara nåt alldeles extra.)

gårdagen var härlig förresten, firades hos familjen färlöv med diverse härligheter, massa god mat och en spritglögg man kunde elda med. många skratt blev det innan gröt och hemåk, sen sjöng sängen mig härligt till sömns fortare än "åh, vad mätt jag är."

va' ska man ha på'se ida'rå?

need you like the poet needs the pain.

hurra!
en hög pennkjol, skitläckra underkläder, supersöt väska och tre linnen är nu inhorade.
puss tradera. vart har du varit hela mitt liv?


born a rolling stone.

jag har upptäckt tradera.
prisa gud.


efter både en och hundra duster med att få i den satans granen i sin fot, på rätt plats och med rätt sida framåt och dessutom få det åbäket att STÅ RAKT, slog jag upp ett glas vin och gav upp. jag kunde väntat till m kom hem med en riktig hyvel och låtit honom sköta grovjobbet, men enbart för att han var så jäkla kinkig när vi köpte den och enbart för att jag faktiskt inte fick min jädrans kungsgran utan en helt vanlig ful, samt enbart för att han aldrig skulle fått upp den innan nyår, gav jag mig fan på att få upp den själv tills han kom hem från träningen. svettig blev jag, och arg, där jag satt med min ynkliga brödkniv och karvade. förbannad blev jag när jag krälade under och försökte få den saten att stå någorlunda rakt. men, förvånad blev han iallafall, och när jag visade min rödprickiga flammiga stackars inflammerade kropp och väste "titta! titta här! utslag! och en jävla massa dessutom! vaFAN tror du jag ville ha en kungsgran för!?" så fick han så dåligt samvete att han körde och köpte pizza.

femton gastar på död mans kista.

ja, en flaska rom hade inte suttit fel faktiskt. jag lever och andas pippi långstrump för tillfället. gah.

nog för att tellme är världens sötaste lilla charmtroll, EVER och för alltid och sådär, men jag börjar nog helt enkelt bli för gammal för sånt här. hon ska göra en det ena, en det andra, och så det där tredje också. hon ska göra allt på samma gång och hon ska göra det nununu, annars tar det hus i helvete i det lilla livet. hon ska ha mat, men hon vill inte äta. hon ska rita, men helst direkt på bordet. hon ska leka, men inte om inte jag är med. hon ska vila, men hon vill inte ta det lugnt.
det värsta är att hon är för satans lik mig.


en liten powernap hade INTE suttit fel. jag säger bara det. inte. fel. inte.

kom, ta min hand.

vaknade med brolles "det är hon" på hjärnan idag. haha. svårtippat.

sitter i systers lägenhet framför pippi, dagen ska ägnas åt tellmepass. findockan.

madrid var härligt.
fredagens "utgång" rolig.
gårdagens shoppingrunda på stan (var menad för julklappar - blev bara tre till mig själv) på stan och efterföljande middag och mys hos familjen färlöv var trevlig som tusan.
imorgon blir det dessutom julmys hos mig, alla som inte fått sms om det: min telefon är störd och jag går för närvarande inte att nås. vet inte riktigt hur många som inte fått veta nåt, men så är det iallafall. welcome, you all.
(och emily, vart FAN håller du hus?)

underbart vinterväder ute, vi ska snart bylsa på oss kläder och bege oss utåt. ska handla och även ta en sväng på stan, vilket gör man först? ska vi gå till maxi, handla, fika lite och sen gå hem med kassarna innan vi går till stan och en runda där? de öppnar ju ändå inte förrän ett, eller? köpa lite bullar och pålägg på maxi och gå hem med frukost till m kanske? hm, får nog bli så. sen stan. möjligtvis även rusta.

på tisdag blir det panikshopping av julklappar, ett ekande bankkonto tillåter inte sådana utsvävningar innan löning. igår blev det dock fyndat två tröjor till aspriser. mer sånt tack! sen är det jul och hej vad det går och bjällerklang och allt. i mellandagarna blir det sagan om ringen-race och shoppingtur till malmö.
shit. nu börjar det.
snart 2009!

... så säg vad du ska säga, gör det nu.

misery likes company
- I like the way that sounds
been trying to find the meaning
so I can write it down
staring out the window - it's such a long way down
I'd like to jump
but I'm afraid to hit the ground

I can't write a love song the way I feel today
I can't sing no song of hope - I got nothing to say
life is feeling kind of strange, since you went away
I send this song to you wherever you are,
as my guitar lies bleeding in my arms 

tired of watching TV
it makes me want to scream
outside the world is burning - man it's so hard to believe
each day you know you're dying
from the cradle to the grave
I get so numb sometimes, that I can't feel the pain

I can't write a love song the way I feel today
I can't sing no song of hope, I got nothing to say
life is feeling kind of strange, strange enough these days
I send this song to you wherever you are,
as my guitar lies bleeding in my arms

staring at the paper
I don't know what to write
I'll have my last cigarette
(well, turn out the lights)
maybe tomorrow I'll feel a different way
but here in my confusion
I don't know what to say



du får inte röra vid mitt hjärta.


du får inte riva mina murar, som jag omsorgsfullt har byggt

om du inte skyddar mina drömmar så att jag kan somna tryggt

du får inte ha mig som en dröm, när jag vill vara din verklighet

du får inte säga att du hoppas, om du inte tror du vet



i know, i'm a sucker för vackra ord. för det finns ju så många.
(ovanstående blogginlägg ett ypperligt exempel på detta.)
löv ja.

jepp, det är en sådan kväll. jag vältrar mig i ord. skrivna, sagda, dokumenterade, filmade, ännu bara ett fragment i huvudet. jag har till och med sjunkit så jäkla lågt att ligger och läser "meningen med livet": shit, är jag söndagsdeppig eller? no shit.

må gud förlåta mig, höll jag på att säga. men det gjorde han alltså inte.

har varit en jättemysig helg iallafall, trots mindre mentala treårsfasoner. fredagen ängades ju såklart åt att fira världens bästa marie som numera är hela nitton år ung och redan redo för di tjugi. gammelsjuk som man är blev det ju på doktorns begäran en väldigt lugn kväll med apgod lasagne, lite vin, spel och allmänt trevlande. lördagen bjöd på ytterligare festligheter, denna gång i metropolen hanaskog hos m:s vackraste sida av släkten. mycket god mat där med (har varit en riktigt matbillig helg, haha) med ytterligare några av de gulligaste människorna i världen. 
så kom söndagen, och en släng av pappasjuka gjorde att det blev åhusbesök "hem" till evavägen med kaffe och mys med kisarna. min pappa är bäst! (och vi ska för övrigt ha pappa/dotter-date på "quantum of solace" på tisdag. det ni!)
en snabb sväng på julmarknaden på det, och sedan dess har jag parkerat mig i soffan med filt och magvärk, enbart uppstigen några minuter för att intaga den superba måltid som beredes helt utan min inverkan. skönt!

jag ger upp en stund i vinterrusket. det är okej va? passet är hämtat, euron svindyrt inväxlad och tvättid beställd. på torsdag flyr jag landet, gott folk. passa på att njut, jag kanske kommer tillbaka.

nu - åter till soffan och lite nostalgiska minnen från http://www.kristianstadsbloggen.se/ och dagboksanteckningar från förr i världen. 

och jag lärde mig vara stark, aldrig be om lov, alltid le - aldrig darra när andra ser.
men jag darrade.


RSS 2.0