and you still don't know.

mina hönor är underbarast i världen!

trevlig lördag, vaknade hos marie av att emeliejävel inte ville ha kvar mig i sängen, drogs upp av värdinnan själv och fick snällisskjuts in till stan av snällisfar. käkade frukost på mcdonald's - hejhej, nyttiga är vi - och efter att emelie begett sig till jobbet som Anständig Medborgare gick jag och marie på stan en sväng innan även hon övergav mig till mitt öde. så småningom anlände iallafall farfar och marita, syster med familj, och vi satte oss på brödbodens uteservering. bortsett från några små obehagligheter hade vi väldans trevligt.

lite skraj man blir när det kommer fram en helt okänd man och börjar prata om att man hetat judith och känt en karl-erik i ett tidigare liv och att man en dag skulle fatta det själv, eftersom han "hade träffat..." och han skulle "komma tillbaks...". vem det var som skulle komma tillbaks är förövrigt inte helt säkert att han menade sig själv. sjuk obehagligt iallafall, och han stod och stirrade på mig hela fikan.

nu ska jag springa till bussen mot stan, träffa mor min en kort pyttesekund och sen ta marie med mig ut till allas vår pokerprinsessa från vä, där det blir förfest. ut sen, skoj som fan!

sex dagar kvar...



sing with me.

marie \ UNDERHÅLL MIG! säger:

nu sover vi!!


(haha. marie är typ festligast i världen.)

jag bryr mig inte om silver, jag tycker inte om guld.

tja, så var man trött som satan igen.

... om exakt en vecka börjar vi förfesta!

jaha, så var det tillbaks till den gråa vardagen och finna sig i sitt öde och sådär och åka och jobba sådär mitt på blanka onsdagsförmiddagen. med eva. jevvla skit, säger vi då, och jevvla skit, säger vi när hon hälsar på en med ett "jag är på så jäkla dåligt humör idag". aja, det gick bra, hon stack vid halv två och sen var det bara jag och kapsylen kvar tills jag slutade vid sju. direkt hem, in i duschen och så lite snabbstädning, in med ankommande emelie i duschen efter mig och inväntande av josefine och anna. lite förfestande blev det, betydligt lugnare än den sista på samma plats, och den här gången kom vi faktiskt ända in till stan utan att däcka. målet var class, men efter några sedvanliga kissepauser på vägen beslöt vi oss för att fortsätta förfesta på biljard där det var livemusik, eftersom klockan inte var mer än tio, stackaren. sagt och gjort, på biljard shotades det friskt och vi träffade som vanligt flera kändisar. katthjärtat inkluderad, handuppräckning på vem som blir förvånad.
efter biljard dissade vi bratsen på class och begav oss till banken istället, där jag blev tagen för "30-35" och raggad på av fyrtioåringar. med vigselring, bör tilläggas. det var... intressant. 30-35, kom igen liksom?
vi hade iallafall mycket trevligt, as usual, härliga tjejer hela högen, och den som inte tror mig kan lätt få ta sig en titt eller två på mina HUNDRA stämplar från banken som jag har över hela mig och som vägrar gå bort. dörrvakten var nämligen smart guy och lånade ut den till emelie, som fått i sig en shot för mycket. eller fem.

torsdag var jag lyckligtvis ledig, men bakis så in i helvete. passade lillebror och låg mest och tyckte synd om mig själv i soffan hela dagen efter att tjejerna stuckit vid ett. ja, förutom emelie då, som fick ta bussen redan klockan åtta på morgonen. stackare.

och så resten, idag gick jag upp tidigttidigt (nåja!) för att vara duktig arbetare och öppna klockan tio alldeles själv. det gick bra, jag slapp securitas och jossan var på ganska bra humör när hon kom. senare kom linda också, och vid två slapp jag stället, åkte hemom och städade undan efter vår fylleframfart, och åkte hem till åhus igen.
ikväll blir det nog middag på class, igen. bara andra gången den här veckan, tredje om man räknar onsdagen, och tredje utemiddagen. haha, över staketet har vi ju iallafall kommit under proceduren.


nu - powernap.






och döden kan dödas.

haha, nyss hemkommen efter en kväll på stan med tjejerna. vi är överlägset bäst, bara så ni vet. och fetaost är typ världens godaste påhitt, next to getost.


... turkiet i augusti!

nu ska jag snart sova, ska jobba imorgon och får gå upp någorlunda tidigt. synd att jag inte är trött längre.

I'll get you anything with that evil smile.

så var det ny vecka igen, efter midsommarfirande och allt. där ser man.
igår träffade jag emelie i stan, vi gick och lunchade på graffiti och blev medbjudna på privat fest på class imorgon av någon snygg engelsk surfarkändis. kan bli trevligt. kan också bli jävligt pinsamt, med tanke på att surfarkändisen var i sällskap med adde och simon nilsson, men vafan. ungefär 200 pers och 40% i baren låter ju inte helt jävla fel.

det är tråkigt att inte ha något att göra, alla bara jobbar och jag är bara alldeles ensam. emelie stannade över och vi skulle egentligen gått på stan, men hon blev också tvungen att åka och jobba. nu har jag fått tvinga med min stackars syster istället, och senare blir det fik med marie. imorgon ska jag jobba, och sen blir det väl förmodligen class på kvällen med vår käre freddie. torsdag har jag ingen jävla aning om vad jag ska göra, fredag ska jag jobba igen och nästa vecka blir det antagligen malmö en dag med måns. får lön på måndag, skattejämkat, känns helt okej faktiskt. sen är det ju bara några få tråkiga dagar innan tellmefödelsedag och bryan adams den femte, sen är det fullt ös medvetslös de följande tio dagarna därpå. kristianstadsdagarna är fan underskattat, och nu ÄR det snart kristianstadsdagarna. faktiskt. mer än det var i höstas iallafall.

såg "the jacket" igår, med ruggigt duktiga adrien brody och kiera knighley. har velat se den hur länge som helst, och den var verkligen värd att vänta på. sjukt jävla bra.

nu ska jag börja göra mig iordning för syster, systerdotter och senare marie och eventuellt emelie. tvätta? äh, det får bli en annan dag.

där livet inte fanns.

ja, vart ska jag börja?

torsdagen bjöd som sagt på tellmepassning och hemflytt till favoritmadde i favorithässleholm. det gick bra och sådär, jag mötte upp marie med en pasta som åts på ett inställt tåg ("det luktar HUND här!") och så småningom kom vi på ett icke-inställt pågatåg istället. i hässleholm mötte maddish upp oss på stationen, som den förtryckta kvinna hon är, och vi satte såklart genast igång med att göra mat. en 30+runda på ica kvantum följde, där vi laddade rejält inför vårt kollektiv (läs: midsommarfirande), med handelslista och allt. shoppingrundan resulterade bland annat i fem kilo nypotatis och gräddfil för 64 spänn, för den som vill veta.
klockan 11 på kvällen blev vi rastlösa och fick ett ryck som bara vi kan få. vi cyklade en halvmil till ett mcdonalds (hejhej, hungriga är vi) för att sedan cykla tillbaka samma halvmil i ösregn. det blir en mil sammanlagt, kom inte och påstå att vi är lata.

midsommarafton:
efter att ha skämtat om hur stressigt vi skulle få, blev vi varse om att vi faktiskt hade rätt för en gångs skull. frukost blev det, efter en halvtimme planeringsmöte med tillhörande schema ("16.00: duschning av samtliga"), sen gjorde vi oss snabbt i ordning för att åka en tripp till den stora staden kristianstad, främst för att hämta alkoholhaltiga drycker till marie men också för att köpa trendriktiga leggings till mig och madde.
ja, vi gick på stan. ja, på midsommarafton. ja, trots att vi hade så lite tid.
det blev dessutom inte mycket bättre av att vi missade vårt inplanerade tåg och kom på att vår backup-plan med tåget en halvtimme senare gick i stöpet av den enkla anledningen att det helt enkelt inte gick nåt backup-tåg en halvtimme senare. alltså: vår underbart vackra morgonplanering gick käpprent åt skogen och för att spara tid hafsade vi ihop ett nytt sådant, nu under namnet "krismöte", över lunchen.
tillslut kom vi iallafall tillbaka till hässlehåla, och snart var vi back on track igen. marie tog sig an den stackars laxen, som blev mycket proffsigt rensad, och sen var det bara att gilla läget och börja skrubba nypotatis. sisådär en fem kilo, och då hade vi rensat bort de stora i affären, för de är ju inte goda. mycket potatis blev det, med andra ord.
vid halv sex gick vi för att hämta folket på tågstationen, varpå de knappt hann innanför dörrarna innan det började shotas. snabb takt, mycket sprit. det kan bara sluta på ett sätt, och redan efter maten var alla as kalas, vid tio börjades det spys och badas i ankdammar och vid tolv hade alla däckat. utom marie och carro, som fick diska disk i två timmar.
själv gick jag och lade mig vid halv ett, somliga skulle ju upp och jobba, men precis när jag lyckats nicka till kvart över två ringde meg, och sen var det bara att gilla läget till klockan tre, då jag gick upp för att vara social med de andra. det gick sådär, så vid halv fyra började vi äta igen. då hade daniel kvicknat till, och josse med för den delen, så då blev det eftersnack, men vid fem gick vi och lade oss för gott. utom henke då, som nu gick upp och började efterfesta alldeles själv med stereon på högsta volym. dagens ungdom alltså...

halv tolv började jag jobba, tillsammans med en febrig nina och en linda som var minst lika bakis som jag själv. vi var en trevlig trio, och en hyfsat trevlig arbetsdag blev det.
på kvällen blev det tillbaks till hässleholm och mina hönor, som hade varit och handlat igen. vi åt dyr gräddfil, billig potatis, marängswass (schisch fast utan bananer och grädde. grädden hade sebastian nämligen hällt ut över källargolvet på midsommarnatten. "alltså, det var fluffs fel! jag skulle ju faktiskt hälla på honom, men han flyttade sig!!") och sen däckade vi i soffan med chips och caesardipp. typ löjligt gott.
somnade som små grisar gjorde vi också för den delen, och morgonen därpå sprang jag och marie till tåget - jodå, sprang - och jag åkte och jobbade igen, med samma trevliga människor som dagen före. vi gillar trevliga människor!

så ungefär så såg min midsommar ut, och efter en hel del missöden hade vi faktiskt jävligt roligt.
och så kan jag ha världens finaste kompisar också, men det är bara en parantes. jag älskar oss.

och doften från havet står tung i vårt rum.

gårdagen var trevlig. jag gick på stan med favoritsyster och favoritsysterdotter, vi åt våfflor och träffade en sjukt brun - och numera upptagen - stoffe, nyss hemkommen från cypern. stod och snackade en stund, efter att han pratat klart med thelma som han dök på så fort vi visade oss - "har du skaffat kiiiiid??" - och veckans mysterium består således i att lista ut vem som benäms som "flickvännen". efter stan begav vi oss till allas vår favorithåla bromölla till farfar och marita, där vi göddes som små spädgrisar. det är sant, vi åt fan från det att vi klev innanför dörren till att vi åkte hem. vi gick iallafall till korsholmen och satt vid vattnet en stund (åt glass, såklart), det var trevligt.
efter bromölla väntade en snabb vända hemom med klädbyte och sen var det sminkning i bilen som gällde innan jag och tjejerna intog kaspers lokaler. och drinklista. massa skvaller som vanligt, massa uppdateringar som vanligt... vi hade helt enkelt jävligt skoj.
sen att jag är trehundra spänn fattigare är en annan sak.

idag skulle jag egentligen käkat langoslunch med meg, men jag avbokade det eftersom jag mådde skit när jag vaknade för en stund sen. fortfarande lite illamående, men har lovat passa tellme en runda på stan lite senare, och sen blir det flytta hem till madde och förtränga sitt sorgliga liv några dagar. kommer bli väldans väldans trevligt, för vi om några kan konsten att ha roligt med små, om ens befintliga, medel.

wma spelar savage gardens "i knew i loved you". grymt deprimerande, fan vilket kasst band egentligen.


revolterar man mister man allt.

fan, man hinner tänka så mycket när man har tråkigt. kanske är det därför jag avskyr det.



på torsdag flyttar jag och favoritmarie hem till favoritmadde
och vi kommer ha så jävla roligt som bara vi kan.



man vet så lite om sig själv.


sådärja, då var det hejdå med ryssarna och tillbaka till den kalla verkligheten igen. en vecka går så fort.

efter första intensiva dygnet med mina små skyddslingar gick det hyfsat bra resten av veckan också. några småmisstag och smärre katastrofer rikare sa vi slutligen adjö till dem alla i söndags morse, bara en timme sena. alla grät och var helt förtvivlade och vi fick presenter (bland annat en tandpetehållare i form av en rysk gumma - i år igen!) och alla grät lite till och sen fick en av tjejerna ett bryt på zebbes axel och vi ställde glatt upp på alla fotograferingarna innan vi snabbt som ögat kastade in dem i bussen för att inte bryta ihop själva. resten av dagen var allmänt kass och vi ville inte riktigt erkänna för oss själva att vi faktiskt saknade dem redan.

(däremot fick vi städa vandrarhemmet efter dem kvart i sju nästa dag, och då var det lite svårt att tycka bra om dem.)


lördag: världen rasade samman och all ork gick ur mig. jag sov i konserthusets entré och såg tydligen så pass sorglig ut att den ryska kepskillen erbjöd sig att klia mig på ryggen. zebbe erkände efteråt att han faktiskt inte vågat prata med mig för jag såg så arg ut, och orken återkom inte på hela dagen. den är fortfarande borta.

dagen har spenderats med syster och tellme på ride genom kristianstads samtliga (nåja, nästan iallafall) lågprisbutiker på jakt efter 1) en uppsättning plastporslin till stundande midsommarcampingen, och 2) en uppblåsbar luftmadrass till stundande midsommarcampingen. det gick bra, för er som vill veta.
imorgon blir det utekäk och drinkar med mikaela och gänget. kan bli trevligt, iallafall om jag kan lura av min käre far lite pengar. sånt underlättar nämligen.

fy fan vad jag är trött.

break my heart again.


you lay down with angels
to feel yourself again
you've got everything you need
under your thick skin
but I know where you're going
I know where you've been
and when it comes to playin' games
you will always win
you can't see your shadow
reaching for the sky
why am I leaving
why don't I know
something deep inside me
is forcing me to go
you say you need me
but you can't tell me no
when I ask you to stop me baby
you just let me go

you say you need me
but you can't tell me no
when I ask you to stop me baby
you just let me go
you just let me go


fyfan vad jag är arg på dig.

don't wanna be sitting here waiting.

ett dygn med ryssarna avklarat! helt fantastiskt. kan bara tacka zebbe och diana för allting, de har varit helt underbara och stått ut med all min klagan. hämtade det glada gänget igårkväll, som vanligt trekvart försenade. många gamla ansikten var där, men naturligtvis inte min alldeles egna saxofonspelare. ledarelenahelvetet var dock där, och trots att hennes förtryckte man genast gick fram och kysste mig på kinden, gick den jävla människan rakt förbi med näsan i vädret. de käkade lite på spisen innan det blev dags för tollarp. som tur var gjorde jag zebbes önskan till viljes när jag följde med för att kolla så allt var okej, första natten och sådär... det var det inte. det var kaos. hittade dock en mycket trevlig kepskille i khimkigruppen, och tillslut löste det sig iallafall. typ.

idag började vi med att vara jätteförsenade, jag mötte upp bussen med zebbe och diana vid kvart över tolv i förmiddags, då khimki egentligen skulle ha varit på plats och börjat spela för femton minuter sedan. vi släppte av dem på sommarro lite snabbt (nåja, det är ryssar vi snackar om!) och åkte vidare till vår lunch på allögården som vi nu var ungefär tjugo minuter försenade till. allögården ligger på näsby. näsby är stort. och ja, vi körde helt enkelt jävligt vilse och de ryska stackarna fick släpa på sina jävla instrument i en stor cirkel runt halva kristianstad innan vi var på plats. lyckades dock ta igen den försenade tiden ganska rejält, klockan ett började konserten som skulle börjat klockan ett, och då var samtliga ryssar mätta och belåtna. mätta iallafall.
efter det sedvanliga första dagen på jobbet-bråket med allas vår favoritjonny och en halvsnabb catching up med marie med sällskapet johanna var konserten så småningom slut och vi kunde åka för att växla.

45 ryssar på sparbanken, växlandes pengar som automaten inte accepterar. jag skojar inte, det var katastrof.

efter långt om länge skickade vi ut dem på shoppingtur och bestämde tid för middag. hittade marie och morgan i ett gathörn och stod och snackade en stund, varpå det var spisen och lasagne som gällde. efter det följde fyra timmars fritid för våra kära skyddslingar, efter klockan sex på kvällen. i kristianstad. efter klockan sex. vad göra? jo, det var bara att gilla läget och dra med dem till maxi, där vi släppte dem lösa en stund och gick och satte oss i caféet där jag ganska snabbt lämnade mitt förtroende och våra dagisbarn helt i händerna på zebbe och diana.

i parken träffade jag bloggen, eller ja, delar av den, gissa hundra gånger vem som inte var där... vi satt där en stund, sen gick jag med marie till mcdonken så flickstackarn fick lite mat i sig.

nu ska jag fan sova, imorgon väntar konsert på konsert på konsert.

tivoliparken, 19.00.
be there vetja!


you've put wool over my eyes.


ska hämta mina ryssar vid nio ikväll. fram tills dess stannar jag hemma med gott samvete. planerar att spendera dagen i solen, laddandes inför de närmaste dagarna och kurerandes min grymmegrymma huvudvärk som inte vill släppa. sov till halv ett, skönt att sova ut och jag slipper den fruktansvärda stadsvandringen.

var snäll mot mig nu.


du kanske undrar över mig?


stockholm var underbart trevligt. say no more. det var så det var helt jävla enkelt, vafan begär ni av mig?


smått förvirrad. började ju jobba idag, efter att ha jobbat hela helgen, efter att ha festat saten i fredags. (mycket trevligt, men blir man som jag bakis efter en starköl är lördagen efter studentfirande INTE vidare trevlig) många nya ansikten, en del trevliga, andra inte, andra verkligen verkligen verkligen inte. filippa hade som vanligt otur och skar av sig halva tummen på en jäkla pappersskärare, varpå sandra som inte tål blod tuppade av. såg inte skönt ut kan jag meddela, det var rena rama sjukstugan där ett tag... jobbigt. jag är ju som alla vet inte särskilt bekväm i såna situationer heller, lyckades dock hålla mig vid medvetande och tillslut fixade sig situationen iallafall. chocken satte sig nog ändå på nåt sätt, var så trött på bussen att jag somnade innan vi hunnit ut från parkeringen. sov tre timmar så fort jag kom hem, däckade direkt.

vädret. haha, du är för sorglig, men jag mest. as always.

(när fan började vi med det här aktiva utesluta mikaela ur våra liv helt och hållet-tramset? jag gillar det inte ett dugg nämligen, jag vill ju förfan bara veta. bara tycka. bara bry mig om. 
var jag besviken förut är det ingenting.)


thank you for loving me.


då... då åker jag!


känns som om jag glömt hur mycket som helst, ändå spenderade jag hela gårdagskvällen med intensiv packning, och nu morgonen på det. tyckte jag gjorde ett väldigt bra jobb som tänkte på saker som plåster, handduk och tandborste, men fick lov att ändra mina synpunkter en smula när jag upptäckte att laddaren till telefonen varken låg i väskan eller framdukad på soffbordet. (jag hittade den långt om länge bakom keanu reeves vid nattygsbordet, för den som är intresserad.) big no-no att glömma.

jag och pappa har ätit pappa/dotter-frukost, dvs rostemackor med dan's räksallad och oboy. pappa drack dock kaffe, för det är sånt pappor ska dricka. ytterligare en "måste veta"-grej, bara en parantes sådär. ganska trevligt faktiskt, och duveborn är en jävel på krönikor. ja, han fick också vara med.

jag har sagt adjö till mina närmaste som om jag skulle ut på en tremånadersexpedition i himalaya, minst. nu ska jag packapackapacka alldeles jätteklart, sen blir det köra bilen för min del, och sen en himla massa tid på tåg.

när jag kommer tillbaks är det sommar på riktigt.




just want you out of my life.


jaha, här har man åtminstone LITE framförhållning när man tvättar sista maskinen kläder inför morgondagens resa och tänker sätta den på torkning framför elementet - och så är elementet AVSTÄNGT!
där får man för att man försöker planera.


jaha, är det en allt-går-emot-mikaela-dag idag? kan vara en allt-går-emot-mikaela-dag idag. satt i studion från 10 till halv sex, efter en rejäl frukostbuffé på fantasi med turturduvorna. de följde som tur var med och höll mig sällskap en stund, sen kom johanna och hon och max gjorde dagens goda gärning och gick för att köpa flottmat från burger king till oss allihopa. efter den lilla picknicken stack johanna tillbaks till zanshin, och innan max och emma också hann sticka kom mattias ner en liten runda. vi hade ett litet jack-samtal, han och jag, men jag vet inte... tror inte riktigt det gick så bra. menmen, efter att johanna slutade vid fyra och jag höll på att bryta ihop nere i studion gick vi och dränkte våra sorger i varsin välförtjänt mjukglass. (johanna åt inte mjukglass, johanna åt kulglass, johanna är tönt.)
nu - packning, städning och sista fjöntet innan imorgon, då det är jag som rattar bilen mot stan och järnvägsstationen. håll er inomhus, med andra ord.




ingen jim.
                                     



RSS 2.0