jag är stjärnan som slocknade i dig.

fan också.

men stå där då, bara stå där och var så helvetiskt jävla snygg och påminn mig om att jag är så infernaliskt jävla dum i hela satans huvudet som gjorde som jag gjorde, och stå där för fan, få mig att darra som hämtad direkt ur en jäkla harlequin-roman. bara stå där och frys mig med dina ögon, stå där och släng det i ansiktet på mig, stå där som en jävla sagofigur och gå sen hem till din jävla slampa men se först till att bara stå där, stå där för fan, och skaka om mig som en jäkla docka, bara gör det för in i helvete, skaka om mig, krama mig och säg att allt är glömt och förlåtet och att resten kommer bli bra.

nej men allvar. skaka om mig, krama mig och säg att allt är glömt och förlåtet och att resten kommer bli bra. jag behöver få höra det mer för varje dag som går.

(och mikaela ska lösa det på det enda sättet hon någonsin "löst" något i sitt liv - hon ska dricka bort sina bekymmer tillsammans med resten av fjortisarna och lägga sin tillförlitelse i den pålitliga alkoholen. moget som fan.)

you're caught between just who you are, and who you wanna be.

nej, fy bubblan. nu ska jag minsann borta tänderna och krypa till kojs i ren protest över att m fortfarande inte kommit hem. nogpluggat för idag!

(för övrigt var 'house' lika bra som alltid, och så blev det en riktigt gourmetmåltid bestående av varma mackor och en ask physalis. gonatt för fan.)

stämmer ur alla strängar inom mig till en obegriplig klang.

just ja.
fastnade totalt framför en b-film tidigare imorse, 'live!' med gorgeous-snygga eva mendes. kolla in den, DUKTIGT obehaglig!

kände du mitt hjärta tveka?

alltså, visst, jättegrattis och himla roligt och hela köret till kronprinsessan va. men när ens enda ljuspunkt under dagen värt att ta en paus i pluggandet är en repris på 'house' kl tre, och det visar sig att vickan herself har gått och FÖRLOVAT sig och grejer, och därför ska ALL normal tv-sändning STÄLLAS IN av någon outgrundlig anledning - det går jag inte med på. det går jag helt enkelt inte med på.
men visst, grattis för tusan.

south park suger och jag är ensam. m kom hem efter innebandyn som han åkt till direkt efter jobbet - och vände igen för att åka och tvätta bilen. han ville inte ens ta sig tid att äta med mig. JADETÄRSÅHIMLASYNDOMMIGJUSTNU. funderade på om jag skulle tvinga honom att köra mig någonstans för att köpa tröstskräpmat, men orkade inte. dessutom börjar ju den riktige house på canal+ om tjugo minuter, och det vill man ju inte missa.
och så har jag pms. märks knappt va?

kvällen bjuder på - gissa vad? - mer pluggande och lite catching up med malmöpendlaren som berättade att ytterligare en stackare blivit påkörd av tåget. se där, victoria! anledning 23948 till att du skulle väntat med att förkunna din förlovning tills imorgon!

wanna feel that heat with somebody.

... YEAAAAH, I wanna dance with somebody.... WITH SOMEBODY WHO LOOOOVEEES ME.....

shit. inte alla dagar man vaknar med den på huvudet. men satan i gatan, vad danssugen man blir. OOOOOH, I wanna dance with somebody.... duhduh.....

har legat halvt däckad hela dagen med mensvärk och pluggande. masade mig upp och gjorde en kycklingpaj lagom tills darling kom hem, och nu ligger jag och funderar på om en tur till bokrean inatt ska få avrunda kvällen. får ringa och övertala min mor att följa med, m har redan lagt sig men blev helt förtvivlad när jag lät det betyda att jag också stannar hemma: "men... men... du brukar ju ALLTID gå på bokrean..?" han verkar inte ha förstått det här med att bokrean fortsätter imorgon, och att jag bara trängts med andra mitt i natten för att jag har letat efter nåt särskilt och dessutom haft någon att ta med mig. just i år har jag bara inte orkat lägga energi på det, that's all.

växjö var värsta trevligt, vi gillar trevliga människor och knappt hade mikaela hunnit sätta sin något breda lilla rumpa på en stol innan hon vips! tillhörde en grupp. alltså, mitt megaarbete i socialpsykologi behövs numera inte igenomlidas ensam, utan till på köpet av riktigt roliga typer. vi gillar roliga typer.
helgen bjöd för övrigt på en ikea-tur med världens bästa fia och efterspel med nybakta scones hos dennes lika härliga syster mitt i skogen. mycket mycket trevligt, och snart i repris. gårdagen var lika söndag-ig som de flesta andra söndagar, mamma och ulf kom förbi på en sen födelsedagsfika med biscotti och jordgubbsbakelser, sen blev det söndagsmiddag hos svärföräldrarna med stek och gräddsås. lika gott som alltid, of course. mumma. (någonstans här kommer mikaela på att hon i 90% av fallen pratar, tänker, bloggar, andas och lever mat. MAT ÄR BRA, och så var det med det.)

älskling åker på torsdag! jag kommer ha dötråkigt här hemma alldeles själv (eller, så får jag för omväxlings skull helt enkelt en himlans massa gjort). på lördag blir det dock utgång och ska också försöka få med mor min på en tripp till ullared i början av veckan. jag älskar ullared, haha. seriöst, jag älskar ullared.

nu ska jag ringa och flörta med mamma! trevlig kväll på er...

and you bleed just to know you're alive.

mikaela's in da växjö!!
sitter i emmapemmas söta lilla hem och har övergett pilatesbollen som har varit mitt hem sedan jag kom innanför dörrarna. PM: köpa pilatesboll fortast möjligt.

fick världens mest otippade sällskap på tåget, har chockfyndat två sticksisar och ett par byxor, ätit god paj, gått en promenad, köpt godis och kollat på sötchristoffer och anna skipper, och håller för tillfället som bäst på att jobba på att tömma vinflaskan. så så ligger det till, helt enkelt. jag sitter och studsar på pilatesbollen och skrattar så jag kiknar medan emma berättar om alla killar hon inte kommer ihåg namnen på. och så trillar jag av bolljäveln, välter ut ett glas eller två, så börjar vi om. jevla trevlig kväll, måste jag medge.
jag har egentligen sjukt mycket mer kvar att läsa till seminarena imorgon, men jag ORKAR HELT ENKELT INTE. jag är vuxen, jag låter bli att plugga om jag vill låta bli att plugga. punkt.
däremot skulle jag vilja duscha. gå och duscha mikaela. ja mikaela. nu mikaela. men det är KAAAALLT mikaela.

haha. jag är fan inte riktigt riktig.

älskling. jag saknar dig och vill tillbringa fredagskvällen under täcket. utan sport, helst. tack.

(växjö är en väldigt trevlig stad, för övrigt. och jag vill ha en hundvalp eller en pälsbollskaninunge. eller en isbjörn, men helst en panda.)

no more lies.

shit pommes frites vilken dag. hade så lite att göra att jag satte igång att göra RÅRAKOR till lunch. fatta det då? med morötter i, tillochmed. blev himskans gott, måste jag bara få meddela.
(sen kollade jag på house och glömde tvätten, åkte med mamma och sis till willys och handlade, städade undan, mottog josse och anna, käkade massor av sushi (mumma!), drack kaffe och fixade emelies födelsedagspresent, glömde tvätten igen men kom ihåg den fyra timmar efter att den egentliga tvättiden tagit slut.)
hm. verkar som det har varit en ganska innehållsrik dag iallafall.

imorgon åker jag till växjö!! ska bli sjukt spännande. visserligen ska jag inte till skolan förrän på fredag, och visserligen har jag varken läst eller antecknat nåt från kurslitteraturen på 440 vs. 553 sidor, varav den ene tegelstenen är på engelska, men ska bli sjukt fint att få bo hos emma en natt. ska laga mat och dricka vin och snacka skit hela morgondagen/kvällen. härligt!

tenta 2 från umeå inlämnad i måndags (hos fia, vilket för övrigt var en hemskans trevlig kväll, må jag säga), nr 3 ska in redan nästa måndag då jag står utan dator. hm, trixy. bautatentan i socialpsykologin ska in den 23:e och består av en megauppgift som dessutom egentligen ska göras i grupp - som jag tagit på mig att göra alldeles själv. på måndag drar dessutom den aktiva fasen med ilska&aggression igång, och jag har varken kurslitteratur, lust att spendera 500spänn på en enkel bok till kurslitteratur, eller någon som helst aning om vad examinationsuppgiften egentligen går ut på. heja tankspriddhet? inte lika mycket som c4fasoner på universitetslektorer. nu är jag uppe i 125% studietakt. heja plugg!

nästa fredag åker min krambjörn 100 mil (eller hur långt det nu kan vara till åre) ifrån mig i en hel vecka. har redan fått josse och anna att lova att sova hos mig på fredagen den 27:e - jag vill väl inte sova själv heller... UMGÅS MED MIG!

fredagen 27:e, ja. UTGÅNG, FÖRFEST HOS MIG INKLUSIVE HÄMTMAT OCH SINGSTAR. det kommer bli en sannerligen blöt kväll - you know my number.

I'm scared, cause I will not love again.

gaah. ska tillbringa natten med att skriva tenta på min förbannade bokjevel. (nej, har fortfarande inte gjort det, ska vara inne imorgon). börja plugga nu, mikaela. nununu.

dagen har varit helmysig, väckte m som jag lovat 2.01 inatt och pussades lite. halv åtta imorse vart det upp och gratulera med paket och baka cheesecake till kalaset (blev "med utmärkt resultat godkänd" som svärfar uttryckte det), sen tog jag med födelsedagsgrisen till café sandhem i vä och deras beryktade frukostbuffé. mygod, säger jag bara, vilken frukostbuffé! har ni inte varit där, så åk dit. var syster som tipsade, skulle egentligen till grand hotell och käka frukost, men blev i sista stund ändrat och tu var det. förutom "vanliga" saker som brukar finnas på alla frukostbufféer, har de typ... typ PANNKAKOR! och typ... BACON! och parmaskinka och BRIEOST. (bara tanken på att kunna ta hur mycket brieost man vill utan att det tar slut kan få mikaela att svimma av lycka.) väl hemma igen vart det dukning och sedermera kalas då det bjöds på nybakta bullar med pålägg, ostbricka och ovannämnda cheesecake. trevligt värre.

imorgon åker älskling till göteborg för att jobba och lämnar mig alldeles ensam här hemma. jag hatar att sova själv, har blivit helt fjantig med det, nästintill mörkrädd. har jag aldrig varit innan. hm.
anyhow, han kommer snart hem från innebandyn iallafall, och då ska vi avsluta födelsedagen hans med lite tacopaj. plugga kan jag göra inatt.

we need to have a serious talk.

imorgon offrar sig fialotta för mig, så så fort den donnan kliver av tåget från jobbet står jag där på stationen och säger "ta hand om mig". och tänka sig, att det gör hon också.

wish me luck med das tenta!

wanna tell you the truth - but I'm ashamed.

shit, jag var ute och gick nästan två mil innan, i ordentlig fart.  vart fick jag den energin ifrån?

blir oxfilé, klyftisar och bea ikväll, för er som vill veta. och kryddsmör, naturligtvis. och ostbricka. och - of course - ben&jerry's till efterrätt. mums filibabbsan.

inatt ska jag väcka älskling 1 minut över 2, då är det nämligen exakt 23 hela år sedan han ploppade ut, gamlingen. imorgon blir det hotellfrukost innan tillbaks till städning och dukning på nytt för ytterligare ett kalas.


I don't really want it, I don't really need it.

förresten blev det varken biscotti eller cupcakes häromdagen. började flitigt på en omgång cupcakes, men frostingen skar sig och eftersom himlen för tillfället tyckte det var lämpligt att öppna sig och hälla ner en vägg av äcklig snö pallade jag inte gå till maxi och köpa mer smör. det fick bli chokladmuffins med jordgubbar, nougat och nötter istället. blev faktiskt en riktig höjdare, josse fick vara testperson och gav högt betyg, så med några små ändringar kommer det minsann definitivt bli fler av dem!

you will soon now begin to die.

åååh, härligthärligt väder ute, trots att det är alla hjärtans dag. jag hatar alla hjärtans dag. eller, jag hatar alla hjärtans dag som koncept, men det kan ju vara ganska trevligt att ha en undanflykt att göra nåt extra trevligt. men jag är inte den som är den va, för mig hade det räckt med en namnsdag.

ska snart i sann alla hjärtans-anda slå i mig den förbannat tråkiga kurslitteraturen, sen får vi se vad dagen bjuder på... först på schemat står iallafall brakfrukost (eller ja, brakbrunch då. snygg alitteration (?) dessutom), senare idag  blir det långpromenad, vin och god mat. shit, vuxenpoängen bara haglar. (och ska jag var ärlig så hade jag mest av allt vilja strunta i allt utom vinet och ta en rejäl utekväll istället.)

nu - nybakta bullar och ostbricka. mums!

now I can fly.

puh! pustar ut efter kvällens kalas. har firat m för första gången den här helgen - d.v.s. städning, ommöblering, handlande, matgörande, dukning... tur att jag älskar kalas. seriöst, jag älskar verkligen kalas.

ibland får man bara bita ihop.

nu ska jag lägga mig i seminariediskussionerna om den underbara "den svårfångade socialpedagogiken"  (som för övrigt är svintråkig och som jag har tenta på på måndag) en stund på moodle innan det blir sängen. som tur var hjälpte svärmor till med disken, ska bli skönt att gå och lägga sig och ha det gjort.
 
ha en härlig alla hjärtans jävla dag imorgon, själv ska vi bara ta det lugnt, stänga av mobiltelefonerna och käka gott. jag ska dessutom ge mig på att baka en tårta till släktkalaset på söndag, funderar på en cheesecake med vit choklad. gjorde den en gång till ett eget kalas och den blev himskans poppis.

utgång på onsdag folks, fira emelie som fyller 20 på tisdag. förfest my place. hör av er.

if that's what it takes, that's what I do (and tonight's the noght I gonna prove it to you).

sådär, då var mikaela 4000 riksdaler fattigare efter alla räkningar. trevligt trevligt.
har varit så himla sugen på att baka på sistone, men har fortfarande inte blivit av. kanske kan sno åt mig lite tid imorgon mellan allt plugg och slänga ihop några biscotti och kanske tillochmed cupcakes. hur gott hade inte det gjort teet på torsdag- och fredagens litteraturseminarie? för att inte tala om våra tre kalas i helgen? joho, får nog bli en runda bakning imorgon, onsdag och allt som det är.



dagarna bara flyger förbi, kändes som jag nyss gick och lade mig igår.
för att citera: "natti."

when will I get the chance to say "I love you"?

konstiga drömmar, hela natten. igen. vaknar sent, helt slut i hela kroppen. igen.
hade jag trott på drömmar hade jag börjat undra vad de försöker säga mig.
tur att jag inte gör det.

puh, jag blir så trött. m har fått för sig att han vill ha hus. jag orkar inte ens ta den diskussionen, så vi lämnar helt enkelt den därhän så länge tills situationen blir ohållbar. får se hur lång tid det tar, kom under tiden ihåg att jag sa det redan nu.
efter middag och veckans "house" på canal+ (tisdagskvällar är heliga) tog jag datorn och smet in i storsängen istället för att lyssna på ishockeykommentatorernas outtröttande gormande. ska betala lite räkningar och kolla upp så jag har koll på mitt pluggande. fick boken till måndagens tenta idag, morgondagen är således räddad.

har lyckats dubbelboka mig imorgon kväll också, men ska minsann hinna med båda grejerna. lillördag och allt ju! är helt lost på dagarna för tillfället, FÖRLÅT för att jag är så vimsig! ska bli sjukt trevlig kväll iallafall, och med tanke på att jag lär ligga hemma och läsa "den svårfångade socialpedagogiken" hela dagen lär jag intala mig själv att jag förtjänat det.

har för er som är intresserade städat ur frysen idag. kryss i taket!

där du andas, där du älskar.

ibland blir jag så fruktansvärt sugen på lite konstiga grejer. inte alltid. jo, jag blir alltid sugen på grejer, men inte nödvändigtvis konstiga.
hur som haver, idag var en sån dag, och idag blev jag sugen på köttbullar. lyckligtvis har jag ju också lyckats gänga mig med en som råkar vara en hejare på hemgjorda köttbullar. sagt och gjort, jag blinkade med mina blå, och självklart fick jag min vilja igenom ytterligare en gång. mums filibabba, men mätt blir man. och trätt, som farfar skulle sagt. nu har jag schasat ut herrn i huset för att kunna kolla upp lite möjliga presenter till densamme till födelsedagen i helgen. lagom tills han åkt började ju dessutom "eleventh hour" på canal+, och det missar man ju inte gärna. sjukt bra serie.
så här ligger man, mätt och trätt, men ändå på god väg att kränga upp en ask vindruvor. gott!

nu ska jag leta hemlisar och så fort så fort dr hood har löst mysteriet med de döende 11-åringarna väntar disken. imorgon ska jag ge mig ut på stöveljakt, och kanske tillochmed försöka mig på ett litet bakprojekt. trevligttrevligt.


it's gonna be okay.

nu har mikaela sagt hejdå på riktigt till marie, och det suger. jag är jätteledsen och har gråtit hela kvällen nästan.
haha, det hade man kunnat tro att jag skrev som en överdrift. men se det var faktiskt alldeles sant.
m gör sitt bästa för att trösta mig och jag ska snart stupa i säng alldeles för tidigt, är trött. JAGVILLINTEATTMARIEÅKERIVÄG!
hör du det? slyna!

dummemarie.

första gången som du ska falla ner i gråt, första gången som du ska tigga om förlåt.

varje helg- eller torsdagsmorgon man vaknar av att huvudet går i bitar och halsen känns som sahara måste man alltid först och främst ställa sig frågan "var det värt det?".
den här gången blev svaret ett rungande "JAAA!", satan i gatan vad skoj jag hade igår. firade allas vår bästaste fia med skumpa, god mat och schisch i hässlehåla, nya kontakter skapades, många skratt avslöste varandra och ännu en taxichaufför blev utskälld - det var helt enkelt en toppenkväll. nattåg till kristianstad och banken, där det var väldigt crowded och väldigt... ähum... spännande. kul med liveband, klackarna gick i taket och man trots att jag kände mig som en uppstoppad pudel fick jag ändå uppmuntrande ord och till och med ett "jag älskar dig" från en totala främlingar. grymt för självkänslan, haha.
nej, allvarligt talat. det var grymme. thanks darlings!

du hade din chans, och sumpade den. nu är det fanimig försent. keep your hands off!

nu ska jag inviga min fina temugg från village och göra mig lite frukost, sen blir det bort på genvägen för avsked av marie som lämnar landet (tänkte jag säga, men faktiskt bara skåne. och oss, såklart!) i nästan tre månader imorgon.
jag kommer gråta.

you're still giving light to me.

fredagskvällen avrundar en lite halvkrasslig vecka med feber och snor. min gräsliga huvudvärk som aldrig verkar försvinna verkar dock ha fått sin förklaring, är nerverna i nacken som kom i kläm när jag kraschade med bilen som leder upp i bakhuvudet och skriker. på morgonen när nacken är extra stel efter en natt på kudde gör det således som mest ont också. jotack, det skriver jag under på iallafall. ajaj.

har precis totalsanerat köket och större delen av vardagsrummet, har skrubbat och gnott i tron att jag iallafall fått bort det mesta av räkstanken. då veckans fredagsmys bestod i räkor med rostat bröd och massa smarriga såser blir kontentan av det hela oftast en grotesk fiskdoft som biter sig fast i allt och alla som ens kommer i närheten av ett ställe som de små godingarna ens FUNDERAT på att komma i närheten av. nåväl, nu är allt diskat och noga avtorkat, återstår bara att välkomna darling hem igen när han kommer tillbaka från bilbytet med lite glass och varma hallon. mumsigt!

imorgon väntar 20årskalas för allas vår bästaste fialotta. ytterligare en donna som lämnar tonåren bakom sig, glöm för guds skull inte att gratta henne vettja!
ska ta en sväng på stan och försöka hitta nåt att ha på sig, och kanske rentav försöker mig på några cupcakes? time will tell.

hoppas resten av er har åtminstone hälften så mysig helg som jag tänker ha. snart är det ny vecka, och då väntar alla hjärtans jävla dag och älsklings födelsedag; d.v.s. kalas till tusen... gäller att ladda upp ordentligt!

don't know if it's her or just my mind I'm losing.

FÄRDIG!

duktig idiot, mikaela. en hel dag framför datorn resulterade i att jag skickade in tentan FÖRST AV ALLA, och 24 TIMMAR INNAN STOPP! helt sjukt. är nog det tidigaste jag lämnat in någonting i hela mitt liv. lite läskigt att trycka på den där sista anhalten, speciellt eftersom inga andra var reggade. men man har väl jobbat på swemedia och vet att "det är bara att göra det".

GUUD vad skönt! nu ska jag gå och ta mig några timmars välförtjänt sömn, får se om jag somnar innan fyra. imorgon blir krig mot csn, bokletande och anteckningsrenskrivande/-städning.

ja, jag är lycklig. ju mer jag tänker på det desto lyckligare blir jag. det är dags att du börjar testa det också, det förtjänar du.

vi kysser varann och somnar med fönstrena öppna.

usch, ibland undrar jag hur jag funkar egentligen. när älskling hade varit hemom och vänt iväg igen, till träning den här gången, gjorde jag slag i att göra kvällsmat till mig själv. har varit vegetarian idag: hemgjord potatis- och purjosoppa till lunch och sen blev det nån pastahistoria med färska kantareller till middag. jag har nog förätit mig på kantareller. brukar tycka det är såå gott, men trots att jag var så hungrig att jag skakade blev det bara några tuggor innan det åkte i soporna. OCH NU SITTER JAG OCH KRÄNGER I MIG GLASS MED OBOYPULVER OCH CHOKLADSÅS ISTÄLLET. hujeda mig. och vet ni det värsta? vet ni varför jag rotade upp glassförpackningen i frysen? jo. FÖR ATT JAG FÖRSÖKTE INTALA MIG SJÄLV OM ATT DEN MÅSTE ÄTAS UPP, FÖR VI HAR JU SÅ HIMLA LITEN PLATS I FRYSEN.
aja. gott är det iallafall.

har varit duktig som tusan idag och pluggat hela dagen lång, är lite trött i ögonen efter allt datorskärmsstirrande bara. skönt att ha undan lite iallafall. när m kommer hem stupar han nog i säng ganska snabbt, han somnade i mitt knä innan och är helt slut tydligen. sicket meseri. kan iallafall utnyttjas till den milda grad att jag skriver klart tentan inatt; jag jobbar bäst under stress, och helst nattetid...

imorgon är det måndag igen. vad göra? hoppas att äckelsnön är borta och ta en långpromenad kanske? städa badrum och handla och kolla in nya temat i umeå. yesbox.


tried to concentrate, I tried to be alive.

jag ligger och snorar i soffan och ska skriva en uppsats, ett seminarieinlägg och en hemtenta medan m är i färlöv och hjälper systersambo med huset. var ute igår med syster med mat till de små liven - det kommer bli helt underbart fint! jag är så avundsjuk - jag vill väl också flytta!

fredagen tilägnades världens bästa maddish och 20årspartaj, trevligttrevligt, och gårdagskvällen spenderades med världens bästa fia i världens skönaste soffa, den gröna milen och gottegod mat. tack för det!

jag hatar csn och jag ska skriva tenta på en bok som inte går att få tag på. trevlig söndag, för fan.

RSS 2.0