vi visste ingenting om verkligheten.

usch. har kollat lite rundor nu på recept.nu och arla.se. lillalillahusfru, men enbart för att jag inte vill gå och lägga mig. har för första gången i mitt liv kommit till en mycket banbrytande slutsats: sova är TRÅKIGT. inte onödigt, inte jobbigt. bara TRÅKIGT. slöseri med tid, det är vad det är. på mina snart 20 år har jag sovit bort 7 år. TÄNK vilka underverk jag hade kunnat uträtta under de 7 åren.
tänk om vi bara är en nattsömn ifrån fred på jorden.

(jag har vanligtvis ett mycket infekterat förhållande till sömn. jag är en periodmänniska, som i så mycket annat. under vissa omständigheter kan jag sova 21-9 nonstop - utan problem. oftast när jag har sällskap. andra perioder ligger jag och vrider mig tills klockan blir 2-3 på natten, enbart för att sova korta, korta perioder på en kvart-tjugo minuter som oftast avbryts abrupt av de mest hjärtslitande mardrömmar ni kan tänka er. resultat: en mycket trött mikaela, mer virrig än vanligt och utan koll på någonting som börjar tjafsa och bråka och gråta om du så mycket som petar på henne.
behöver jag avslöja i vilket stadie jag befinner mig i just nu?)

just wanna live while I'm alive.

åh. kvällens bägge avsnitt av 'house' är över, den varma chokladen är uppdrucken och räkningarna tornar upp sig. PM: aldrig mer köpa 5 par skor på ett dygn utan att åtminstone ha skänkt en tanke på alla miljoner räkningar.
tänkte bjussa på några bilder från min och papps skidsemester häromveckan och se om det piggar upp mig:




min fina pappa vet minsann hur man posar!


ohyes, moi in action! lägg väl märke till att jag faktiskt är osminkad, likväl som den sönderbrända näsan full med blåsor.







skönt med lite minnen att värma sig med i kylan här hemma. nu vill jag ha sommar, med allt vad det innebär; lata dagar på stranden, massvis med grillkvällar, sena kvällsdopp, övernattningar på stranden, picnicar med strandtennis... mm, mums! som johanna skulle sagt. och johannabitch, om du läser detta:
 jag hatar dig för att du bor långt borta, och jag är fett på ett stockholmsäventyr med dig och marie. slyna.

jag har förövrigt gjort något jätteovanligt idag och... tamtaTAAAM... umgåtts med fia! vilken överraskning va? hon bör få en jättebukett rosor för att hon står ut med mig. imorgon ska vi... jodå, jag och fia, vad trodde ni?... käka lite pasta, sen tänkte jag att jag skulle få iväg resten av inbjudningarna till den 30:e. nu har jag mailat till alla som ska ha på mail, helt enkelt, så har ni inte fått nån - hör av er. som ni vet är jag ju lite snurrig när det börjar köra ihop sig med grejer i huvudet...

imorse drömde jag förresten att jag fastnade i vår hiss som släppte och föll i minst tre evigheter innan jag vaknade genomsvett, blåslagen och tårögd. tror det var en hint - inte en chans att jag tar hissen på ett bra tag framöver!

it's tearing out my heart.

global uppvärmning my ass. det HAGLAR ute.

m är och tränar och jag ska diska undan efter middagen och göra mig en söndagskväll som den ska vara: långdusch och fula mjukiskläder i soffan, spenderandes tiden fram till parlamentet med lapidus'  "aldrig fucka upp".


jag ska skrika så högt att änglarna ramlar ner.

gaaah, jag blir så himla arg!
just nu skulle jag egentligen suttit i ett litteraturseminarie med min kära grupp i ilska&aggressionskursen - och så är jag den ende inloggade. är inte ens jag som bestämde tiden!
för faaaaan, liksom. kom igen, "grupparbete" betyder INTE "skit i vilket eftersom du drar med dig flera andra i fallet".
USCH. jag brukar verkligen inte vara den som gnäller i grupparbeten av att andra inte "tar ansvar" och jaddijaddi, tvärtom brukar jag lugna denne (vanligtvis) hispiga människa med ett "ta det lugnt, det ordnar sig". men nu är det verkligen inte lugnt längre. IDIOTER.

män som hatar kvinnor var faktiskt väldigt bra, har man inte läst boken kan man nog kalla den jättebra. grymt starka scener, precis som i boken, men tyvärr var hela filmen riktigt jäkla dåligt klippt. och sånt blir jag lite allergisk mot, är väldigt oproffsigt och kan förstöra kvalitén på en hel film. dessvärre. menmen, trevligt hade vi iallafall, jag och fialotta, och männen satt kvar där vi lämnade dem när vi kom tillbaka - i soffan framför fotboll med chips och öl i högsta hugg. förvånande.

idag då? m ska vara borta större delen av dagen, vad ska jag göra under den tiden? städa litegrann kanske, skulle nog behövas, men sen då? åååh, om bara det jäkla seminariet hade blivit av hade jag varit på sjukt mycket bättre humör, jag lovar. jag ska försöka bättra mig på det idag. sorry.

I know I promised baby I'd be the one to make our dreams come true.

och jag som hejade på laila. minsann.

hemma från växjö igen, tack snälla emma för att jag får våldgästa dig varendaste gång! kom hem till en trött och kinkig m som tänker ägna lördagen åt fotboll. detta innebär ju såklart att jag och fia tussar samman våra Män Med Konstiga Prioriteringar och går på bio själva istället - de får skylla sig själva. earth hour ikväll, den missar vi iochförsig det mesta av. menmen, vi ska nog se till att överleva.

jag är sjukt hungrig och som alltid sugen på skräpmat, men vet inte om jag pallar göra nån mat... jobbigt läge. m är väl hemma från bowlingen med crillelille om en halvtimme eller nåt, funderar på en kebabsallad från katrins. aja, vi får se vad herrn säger. dessutom ringde emelie precis och föreslog vinande - har god lust att haka på det, måste jag säga. jävligt god lust, faktiskt.

jag ska slåss i din kvarter.

we-hoo. tentan gick hur bra som helst, men trött blir man. jag och emms har varit i staden och käkat utemat, sen bidde det en vända inom willy's på väg "hem" och varsin ben&jerry's. och så undrar man varför byxorna börjar sitta tajt!

åååh. jag bara... åh. jag vet inte. tjohooooo. nu ska jag gå och duscha, sen blir det soffan resten av kvällen. jadå, med ben&jerry's. don't worry.

(ja, jag är fullkomligt normal. ifall ni undrade, liksom.)

har aldrig känt mig så hemma som då.

tjolahopp!
mikaela vaknar innan klockan ringer och ÄR PIGG, helt jävla amazing. kan bero på att det är tentadag idag med tillhörande föredrag, diskussioner och föreläsningar (läs: förväntade krigsdiskussioner med en zuperfeminizt utan dess like.) jag befinner mig således i växjö hos emmapemma i hennes nya fina lägenhet sedan igår eftermiddags. blev lite handlande igår (efter att ha köpt fem par skor inom loppet av ett dygn tyckte jag ju liksom att jag behövde lite kläder också) innan tacopaj, vin och "monstret: josef fritzl". ska inte åka hem förrän imorgon, så ikväll efter skolan blir det utekäk och lite mer vinmys innan jag åker hem till lilla kristianstad vid niotiden på lördag morgon. vi får hoppas att mr. x. inte hinner ploppa ut tills dess. jenny, kniiiip!

HAHAHAHA. tittade precis ut genom fönstret. SNÖ. jaaa, för vi älsk-ar snö. ELLER INTE.

HAHAHAHA nr2: igår skickade jag ett lite lovemess till en kurskamrat. där får man för att man vill vara söt och skicka godnattpussenussgullefjunmeddelande till m. tur att hon har humor. hoppas jag.


nehepp, nu blir det sista skriket i pluggandet och lite frukost innan det blir promenad bort till universitetsfiket. blir nog en bra dag tror jag. HÅLL TUMMARNA FÖR OSS IDAG. pussis.

it would all have been so easy if you've only made me cry.

fan vad du är bra mikaela. kom igen, jag behöver bara få höra det? snälla?

har precis gjort klar min tenta i "enkät som insamlingsmetod", i rekordfart känns det som. socialpsykologiarbetet verkar vara mer kaos än det är, har skrivit till lite ikväll i diskussionen och försökt få en överblick över det hela. föredrag och diskussion ska det iallafall hållas på fredag, och jag är lagom nervös. har dessutom tagit mig i kragen och gett mig in i leken ordentligt när det gäller littersturseminarierna i ilska&aggressionkursen. puh! har varit en hektisk kväll, kan jag meddela, m fattade läget redan i eftermiddag och höll sig borta. han är så duktig, min m, så väldresserad. vet precis när han ska försvinna och hålla sig borta, haha. igår ringde han på väg hem och sa "vi har glömt ben&jerry's idag!" och vips, så satt man i en bil och blev bortskjutsad till hemmakväll samt utfordrad med en b&j och en godispåse modell större. sen att dessa gotteryck sällan händer innan elva om kvällarna är ju en annan sak. jag gillar honom ändå, trots att byxorna börjar gå trögt.

utgång på onsdag! fan vad fint tjejer, ska bli väldans trevligt! nån annan som är på? ni kan mitt nummer!

imorgon ska jag bort till fia på frukost innan det blir ännu mer pluggande och SKOKÖP. hittade ett par stövletter idag som jag fullkomligt fell in lööööv with, sjukt längesen. dock var de lite... hrm... lite annorlunda, så fick rådfråga m först som rynkade på näsan. synd att jag redan lagt undan dem och bestämt mig för att köpa dem även vad han sa. ha! (mamma och syster rynkade också, men vafan. kärleken är blind!)

nähäpp, sa gubben med löständerna. nu ska jag lägga en sista touch på arbetet för ikväll, sen blir det sängen med världens goaste sällskap. jag tycker minsann jag förtjänar lite skönsömn. natti.

life is for the living, so we've gotta live it up.

mikaela is back in business!

med sönderbränd näsa och lite ömma leder kom vi tillbaka från ett sjukt soligt alperna vid sjutiden igår. har haft en absolut toppenvecka, strålande sol från klarblå himmel varendaste dag. började redan på kastrup med en tio bitars sushi och en flaska vin kl 9 på morgonen, följt av kaffegök och jäger på flyget. tror pappa försökte lugna min flygskräck, och visst lyckades det! lagom däst och snurrig däckade jag tillochmed vissa stunder, så resan gick väldans smärtfritt om man jämför med kreta, haha. och maten, maten ska vi ju inte snacka om! eller jo förresten, det gör vi. hade ju inte alltför höga förväntningar på hotellmaten trots att det hette "trerätters", men ack så fel vi hade. eller vad sägs om ankbröst, oxfilé, lammben, ungtuppssufflé och fläskfilé, för att nämna några av läckerbitarna? blanda upp det med en massa goda sallader och soppor, chokladkakor, pannacotta, vit chokladmousse och så lite goda ostar på det. mums, säger man då. förjävlafint helt enkelt.

gårdagskvällen var också helmysig, skönt att komma hem och lite hemlängtan efter m hade man allt. hungrig som ett as blir man om man går utan mat också, så det vart bara hem och in en vända i duschen innan det blev fläskfilé oscar, black&white och en flaska rödvin för mig och hetnosen, som varit duktig och storstädat lägenheten större delen av gårdagen. idag blir det mest pluggande för min del, har tenta i enkätundersökning som insamlingsmetod för information imorgon. låter roligt va? imorgon blir det fika med syster och tellme och senare även med fialotta. får se om jag lyckas lura med mig den sistnämnde till en stund på badhuset.

nähä, gott folk. nu ska jag laga mat innan m sticker till innebandyträning. ikväll är det parlamentet och beck! 

you gave me frostbite in my heart.

vadå, är ni inte uppe än eller? mesar.

tänka sig att jag blev klar den här gången också. att det alltid går vägen, jag fattar inte det. mailade in manligt/kvinnligtuppgiften vid halv tolv inatt, sen vart det bara att försöka få sig några timmars sömn. det blev inte många, bör tilläggas, men man är väl brud! nu är till ochmed resväskan igenslagen - jodå, med lite våld gick den igen det här året också - och nu sitter jag här, nyduschad med raggisar och en kopp te i handen. ska snart ner med väskan i bilen och hämta papi i åhus, sen blir det tåget till kastrup 06.23. resfeber? nej, jag vette katten vart den tog vägen.

en hundring till den som kommer på vad jag glömt! det lär ju vara nånting, liksom.

fia och joel åkte inatt, hoppas de kom väl iväg och har en svinrolig vecka. det tänker nämligen jag ha, så om ni ursäktar mig ska jag nu gå och dö i ett flygplan.

now if james where here, it would be a hit.

jaha, i sann mikaela-andra lämnar hon kristianstad kl sex på lördag morgon och har fortfarande inte börjat packa. go girl! ... eller inte. min resfeber har försvunnit helt och hållet och jag vet inte riktigt, känns inte alls som att jag åker om ett och ett halvt dygn. vettente, kommer kanske lite reskänslor när man väl börjar packa...

usch, ingenting är roligt för tillfället. allt är tråkigt. inget är kul. allt är tradigt... ja, ni fattar. jag är bara trött och gnällig och sur och långsint hela tiden. gravid, månne? jag har liksom tillochmed börjar besvara frågan "är du arg?" med ett fräsande "ARG? nej, inte JAG inte" och då mina vänner - då är det illa. då är det illa.

nähä, ägna natten åt plugg och se till att få tummarna ur röven och börja packa? kan ju dessutom försöka hoppas på att hockeyfrälste snorungen ute i soffan som sitter klistrad framför tv:n plockar undan och diskar efter vår tacomiddag. drömma går ju.

imorgon blir det iallafall utelunch med syster innan det blir till att försöka rädda vår överfulla kyl genom att laga en himskans massa mat och frysa in istället för att låta det blir gammalt. hundra spänn på att m kommer käka hemma hos föräldrarna i veckan nämligen. dessutom vet jag att han inte är mycket för vare sig blekselleri, blomkål eller färsk broccoli.

du, jag tror vi flyr rakt emot solen.

vem hade kunnat ana vad en cookie dough och en strawberry cheesecake kunde försvinna så fort. jisses.

hit me.

alltså, jag måste börja värna om mina pengar. de verkar ha en enastående förmåga att bara promenera iväg från mig.


want to be closer, but I'm ashamed - again.

shiddiemaggidie.
idag har jag kört bil för första gången sen olyckan - själv, i mörker och längre än till maxi då - och det gick SVINBRA. panikbromsade bara typ två gånger för att jag tyckte jag såg rådjur, men det var egentligen bara de där vita pinnarna som markerar vägkanten. känns kanske lite mer instabilt, men vafan kan man begära? körde först till åhus för att lämna resväska och hämta skidkläder, sen till färlöv för att hämta resväska hos sis, sen tillbaka hem. shit, vi åker verkligen snart. och ja, jag ger mig själv en tia i beröm för att jag var så duktig (läs: tre portionsförpackningar ben&jerry's). att knogarna vitnade av mitt krampaktiga tag om ratten eller att det sällan gick i över 85 på motorvägen behöver vi ju inte lägga så mycket vikt vid.

JAGÅKERSNARTSNARTSNART. på lördag störtar jag med ett flygplan. undrar om man kan smuggla med en fickplunta utan att pappa märker nåt? det är ju semester, liksom. fast å andra sidan kanske medpassagerarna börjar undra när jag luktar fyllekaja halv sju på morgon.

aja, glass och plugg, glassochplugg. godnatt.

för vi är feminister.

haha! är ju för fan internationella kvinnodagen idag! hade jag totalglömt.

jag ska fira min kvinnodag med att ligga och skrattgråta i skamattackar å kristianstads feministiska körs vägnar.

"systrar, förena er! syyystrar, syyystrar, vi måste bli fleeeer... syyystrar, syyystrar, föreeena e-er *FÖRENA, EEENAAA EEER*"

'la lega'  är också en favorit: "NI SÄGER VI ÄR KVINNOR, NI SÄGER VI ÄR RÄDDA - VISST FAAAN SÅ ÄR VI KVINNOR, MEN VI ÄR INTE RÄÄÄÄDDA... (och så crescendot:) AAA LE-O-LE-O-LA!

men låtarna fastnar ju iallafall. och jag blir iallafall glad när jag hör dem. (läs: full i skratt) 
cred!

you're exactly where you're supposed to be.

gäääsp. jag är trött. vilket numera även johan i linköping kan avgöra enbart med att skriva några rader på msn. trevlig kille, det där. tydligen med lite telepatiska krafter också. I say we keep him.

jaha, jaha. allvarligt talat tyckte jag inte caroline af ugglas var så hiskelig som alla sa. menmen, vi är ju svenskar, så visst. nu ska jag begrava mig i enkätundersökningar, polisvåld och medeltidssexualtitet för att ha någorlunda koll i växjö imorgon. om jag kan komma på när tåget gick, vill säga. sen blir det dessutom grekisk sallad med emma på kvällen. imorgon alltså. ikväll blir det korvstroganoff. ANTECKNA.

haha, jag är för dum. plugga nu, mikaela. ja, mikaela. hej mikaela.

and I can easily understand ow you can easily take my man.

"Kroppens idéhistoria; Disciplinering och karaktärsdaning i Sverige 1700-1950".

låter det spännande? tillsammans med Fraser's and Burchells 500sidors engelska tegelsten Social Psychology utgör de min dag. grattis mikaela.

'til the day I die.

om en vecka sitter jag på ett flygplan och dör.

åååh, näsan vill bara inte sluta rinna! hostar och nyser om vartannat, och inte sådär värst jättebra för humöret heller. var så sugen på utgång i helgen, och har ju faktiskt en födelsedagsfestinbjudan till ikväll, men nu är jag sådär löjligt trött i hela kroppen igen. som jag ALLTID är nuförtiden, by the way. menmen, får väl bli plugg och b&j framför melodifestivalen istället, AS USUAL. jag börjar bli gammal.

m städar förrådet och jag sitter mest och väntar på att tentaböckerna ska hoppa upp i knät på mig och skrika "läs mig!". börjar tappa hoppet för att det faktiskt ska hända, dock. behöver nåt att se fram emot. typ en utgång. JÄVLA NÄSA.
nej, allvarligt talat. få lite gjort på pluggfronten så kanske jag har gjort mig förtjänt av en långpromenad och god middag? mest för att ragga ytterligare lite vuxenpooäng, liksom. imorgon blir det kalas, JAGÄLSKARKALAS, och på måndag blir det en tur till växjö igen för att träffa trevligt folk och jobba på examinationsuppgiften. sen är det bara fullt ös medvetslös med pluggande och förberedelser inför lördag, dåvilyfterfrånkastrupochÅKERHELAVÄGENNERTILLALPERNAOCHFRANKRIKEOCHÅKERSKIDOR! jag typ längtar så jag håller på att svimma.

shit, måste hinna färga håret också. ikväll.


this is your life, you've made it this far.

ååååh. blir man lagom livrädd när man sover ensam och redan är lite smånojig över det och vaknar kl fem på morgonen av att någon drar upp dörren och det står en helt jävla okänd MAN i dörröppningen som man inte ser riktigt för att det fortfarande är alldeles BECKMÖRKT och man vet att pojkvännen är i åre?

svar ja.

tur att det var pojkvännen som åkt hem två och ett halvt dygn tidigare än planerat och velat "överraska" sin flickvän med att smyga sig in i lägenheten utan att hon ens haft en aning om att de åkt.

och vilken överraskning sen. jag som redan har problem med hjärtat kan ju vara glad att det sitter kvar över huvudtaget.

varje cell i min kropp saknar dig, varje slag i mitt bröst är ett slag för dig.

jag kommer ihåg hur du alltid pratade om vädret och inser att vi har ingenting kvar att säga varandra.

kanske kommer det en dag då även du går ner i vattnet, då även du ger dig av.

järnspikar också.
min tenta om heteronormativitetens historia blev skitdålig, fattade ingenting och skickade tillslut bara in den för att jag inte orkade se den mer. känner mig inte alls nöjd, bläää.

idag har jag träffat fia!! vi gick och lunchade på rosegarden, sen gick vi faktiskt till h-huset för att kolla in nya studion. träffade jack på stan tidigare som sa att den var klar och hjälp, vilken skillnad. kul för dem att få en proffsig studio istället för en halvkass, KUL FÖR DEM. kul, verkligen.
vi träffade hur som haver också roberto innan vi begav oss ut på staden igen för att fönstershoppa grejer vi inte har råd med att shoppa på riktigt. efter att fia gått hem till sig (iiiih!) gick jag och köpte underställ och tog bussen till färlöv och syster. här har jag spenderat de senaste timmarna framför datorn med min djävulstenta och betalat räkningar, vilket  I SIN TUR resulterade i att jag missade bussen och var tvungen att vänta till elva istället för halv nio. tråkigt? knappt alls va.
menmen, jag slapp ju städningen idag också.


och så har jag storshoppat på apoteket, min monsterförkylning med tillhörande migrän och illamående har fortfarande inte gett med sig riktigt, och imorse vaknade jag dessutom med ett vänsteröga stort som en fotboll.
måndag hela veckan.... åh, jag hatar måndagar.


RSS 2.0